Premier League-winnaar Fuchs kiest voor 'Nederlands' MLS-avontuur

Reacties

Het Major League Soccer-project van Charlotte FC krijgt steeds meer vorm. Christian Fuchs, die met Leicester City kampioen van Engeland werd, is de vijfde speler van de club waar de Nederlander Thomas Schaling-De Herder als Director of Scouting werkt aan de samenstelling van de selectie.

Premier League-winnaar Fuchs kiest voor 'Nederlands' MLS-avontuur
© Pro Shots

De 33-jarige Schaling werkte in Nederland als scout voor AZ en PSV en kreeg vorig jaar de kans om (samen met sportief directeur Zoran Krneta) in de Verenigde Staten een geheel nieuwe selectie samen te stellen voor een nog op te richten MLS-club in Charlotte. Het was de bedoeling dat Charlotte FC al dit jaar mee zou doen aan de MLS, maar de club kreeg vanwege de coronapandemie een jaar langer de tijd om alles op orde te krijgen.

Schaling en zijn collega's zijn druk bezig met het aantrekken van spelers en hebben met Fuchs nu de eerste grote vis aan de haak geslagen. De 35-jarige linksback uit Oostenrijk was transfervrij sinds zijn vertrek bij Leicester City, waar hij sinds 2015 onder contract stond. Hij was een belangrijke basisspeler in het elftal dat in 2016 vriend en vijand verraste en de Engelse landstitel pakte.

Voor Charlotte FC is Fuchs de vijfde speler die is aangetrokken. De Spanjaard Sergio Ruiz was de eerste die voor het Amerikaanse project koos.

Lees meer over de plannen van Schaling in onderstaand artikel:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.