'Premier League trekt eigen plan: géén vijf wissels per duel'

Reacties

Clubs in de Premier League zullen volgend seizoen géén vijf keer per wedstrijd mogen wisselen, maar 'gewoon' weer drie keer. De twintig clubs hebben daar volgens The Telegraph over gestemd en zijn tot de conclusie gekomen dat dat het beste is.

'Premier League trekt eigen plan: géén vijf wissels per duel'
© Pro Shots

Nadat verschillende competities werden hervat na de corona-onderbreking, werd besloten om tijdelijk vijf wissels toe te staan per wedstrijd. Dit om zo de spelers te ontzien, aangezien ze lang niet hadden gespeeld en nu plotseling veel duels in korte tijd moesten gaan spelen. De spelregelcommissie van de FIFA, de IFAB, besloot onlangs om de mogelijkheid tot vijf wissels te verlengen tot juli 2021. Onder meer de KNVB omarmde die regelwijziging, maar het staat competities in principe vrij om daar wel of niet in mee te gaan.

De Premier League gaat er dus níét in mee, meldt The Telegraph. Die krant schrijft dat elf van de twintig clubs donderdagochtend tijdens een vergadering tégen het plan hebben gestemd: de benodigde meerderheid van veertien clubs werd niet behaald. De reden daarvoor is dat de kleinere clubs vinden dat de grote en rijke clubs anders in het voordeeld zouden zijn, vanwege hun veel bredere selecties.

Ook werd er gestemd over een voorstel om de wedstrijdselecties uit te breiden. Volgens dat plan zouden ploegen niet zeven, maar negen wissels op de bank mogen zetten. Dat voorstel kreeg tien stemmen vóór en tien stemmen tégen en werd dus eveneens afgeschoten. Volgend seizoen staan er dus gewoon weer achttien namen op het wedstrijdformulier, zoals voor de herstart ook al het geval was. In Nederland mogen er sinds een tijd twaalf wissels op de bank zitten, wat leidt tot wedstrijdselecties van maximaal 23 spelers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.