Premier League-plan van Liverpool en Man Utd razendsnel afgeschoten

Reacties

Project Big Picture van Liverpool en Manchester United is razendsnel aan de kant geschoven door Premier League-clubs. Zo blijft een radicale hervorming van de Engelse competitie voorlopig uit.

Premier League-plan van Liverpool en Man Utd razendsnel afgeschoten
© Pro Shots

Op de website van de Premier League is in een statement te lezen dat de twintig Engelse clubs op het hoogste niveau overeenstemming hebben bereikt om dit grote project niet te ondersteunen. Het zogeheten Big Picture-project zou in gang zijn gezet door Liverpool en Manchester United. Het belangrijkste voorstel was dat de Premier League terug zou gaan naar achttien clubs. Daarnaast werd in het plan ook gesproken over het schrappen van de parachuteregeling voor degradanten en het uit de planning halen van het League Cup-toernooi en de strijd om de Community Shield.

In de toekomst gaan de twintig clubs in de Premier League samen praten over de toekomst van de competitie en het Engelse voetbal, in plaats van dat de grotere clubs het voortouw nemen.

Steunpakket
De competitieorganisatie maakt van de gelegenheid gebruik om ook melding te maken over een nieuw steunpakket voor clubs op het derde en vierde niveau in Engeland. 'Clubs uit de League One en League Two zijn meer afhankelijk van inkomsten uit wedstrijdbezoek en hebben kleinere reserves om aan te spreken in deze tijden.' Daardoor zal de Premier League in totaal 55 miljoen euro beschikbaar stellen als renteloze lening, die bovenop het bedrag van circa 30 miljoen euro komt. Deze som werd eerder al als solidariteitsbijdrage geleverd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.