Premier League hervat: Tete klimt met Fulham naar de subtop

De Premier League is weer hervat. In de eerste wedstrijden na de onderbreking, die volgde op het overlijden van koningin Elizabeth, won Fulham van Nottingham Forest en was Aston Villa te sterk voor Southampton. Dankzij de zege overnacht Fulham op de zesde plaats.

Nottingham Forest
2 - 3
Fulham
Fulham

Kenny Tete had, zoals al het hele seizoen het geval is, een basisplaats bij Fulham. Hij zag Taiwo Awoniyi al na tien minuten de score openen met een rake kopbal uit een corner. Fulham kreeg daarna de betere mogelijkheden en werd gevaarlijk via Aleksandar Mitrovic en Tete, die Dean Henderson tot reddingen dwongen. Pas in de tweede helft vond Fulham de openingen waar het naar op zoek was. Tosin Adarabioyo kopte de gelijkmaker tegen de touwen na een hoekschop van Willian.

Vervolgens maakte João Palhinha er 1-2 van met een geplaatst afstandsschot in de rechterbovenhoek; de assist kwam van de voet van Tete. Palhinha bereidde daarna met een afgemeten breedtepass ook de 1-3 van de vrijstaande Harrison Reed voor. Nottingham kwam beter in de wedstrijd en bracht de spanning terug via Lewis O'Brien, maar het bleef bij 2-3. In de slotminuut maakte ex-PSV'er Carlos Vinícius als invaller nog zijn opwachting bij de bezoekers.

Aston Villa
Aston Villa
1 - 0
Southampton
Southampton

Het Aston Villa van Steven Gerrard pakte slechts één punt in de voorgaande vier wedstrijden, maar wist Southampton wel te kloppen. Vier minuten voor de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een voorzet van Philippe Coutinho belandde een kopbal van Ollie Watkins via doelman Gavin Bazunu op de lat, waarna Jacob Ramsey in de rebound raak schoot via de onderkant van het aluminium. In de tweede helft probeerde Southampton tevergeefs om meer voet aan de grond te krijgen. De druk kwam met name van Aston Villa, al bleven meer doelpunten uit.