'Prachtige EK-bonus lonkt voor Wiegman'

Reacties

Sarina Wiegman is met de Engelse vrouwenploeg nog maar één zege verwijderd van de EK-titel. Door de zegetocht komt het innen van een grote bonus ook erg dichtbij voor de Nederlandse bondscoach.

'Prachtige EK-bonus lonkt voor Wiegman'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
nv
2 - 1
Duitsland
Duitsland

The Times heeft op weg naar de finale tegen Duitsland contractinformatie onthuld. Net als bij Gareth Southgate, de bondscoach van de Engelse mannenploeg, wordt het inkomen van Wiegman grotendeels bepaald door de prestaties. Zowel puur sportief als commercieel. Heeft de Engelse vrouwenploeg een sterk imago en wint het aan populariteit, dan profiteert Wiegman daar financieel ook van.

De voormalige coach van de Oranje Leeuwinnen heeft volgens The Times bij de Engelse bond een basissalaris 400 duizend pond per jaar. Dat is omgerekend ruim 477 duizend euro. Als het EK gewonnen wordt, dan ziet Wiegman een bonus tegemoet die tot wel vijftig procent van haar salaris kan bedragen.

Ook voor de Engelse speelsters lonkt een grote beloning. Zij krijgen per persoon een bonus van ruim 65 duizend euro als er zondag gewonnen wordt. De finale tussen Engeland en Duitsland wordt gespeeld op Wembley.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.