Duitsland troeft Frankrijk af en stuit op Wiegmans Engeland

De finale van het EK voor vrouwen gaat tussen Engeland en Duitsland. De Duitse ploeg plaatste zich woensdag in navolging van de Engelsen voor de eindstrijd op Wembley van komende zondag door Frankrijk uit te schakelen.

Duitsland
Duitsland
2 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman overtuigde dinsdag door Zweden met 4-0 te verslaan in de halve finale. Duitsland en Frankrijk gingen een dag later op jacht naar het andere ticket voor de finale. De Fransen waren in de kwartfinale na verlenging nog te sterk voor Nederland. Duitsland was op het EK echter nog ongeslagen en bleek een geduchte tegenstander.

Duitsland kreeg in de eerste helft na enkele kansen de beloning voor het goede spel. De formatie van bondscoach Martina Voss-Tecklenburg opende na veertig minuten de score via Alexandra Popp. Na een voorzet van Svenja Huth volleerde de aanvaller van Duitsland op overtuigende wijze raak. Frankrijk liet daarna zien weinig kansen nodig te hebben voor een goal. Met wat geluk zorgde Kadidiatou Diani voor 1-1. Haar schot vloog tegen de paal en belandde via de rug van keeper Merle Frohms in het doel.

In de tweede helft kwam Frankrijk beter voor de dag. De ploeg creëerde een aantal goede kansen en was dreigend, maar het was Duitsland dat een kwartier voor tijd opnieuw de leiding nam. Opnieuw was de voorzet van Huth en opnieuw scoorde Popp. Deze keer trof de aanvaller met haar hoofd doel. Het betekende haar zesde goal op het EK, genoeg om Duitsland naar de EK-finale te leiden. Frankrijk strandde zo in de halve finale.