Frankrijk revancheert zich tegen Brazilië voor teleurstellende WK-start

Reacties

Frankrijk heeft zaterdag een belangrijke zege op Brazilië geboekt op het WK voor vrouwen. Door een rake kopbal van aanvoerder Wendie Renard revancheerde de ploeg van bondscoach Hervé Renard zich voor de misstap tegen Jamaica.

Frankrijk revancheert zich tegen Brazilië voor teleurstellende WK-start
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
2 - 1
Brazilië
Brazilië

Frankrijk stelde tijdens het eerste groepsduel teleur door doelpuntloos gelijk te spelen tegen Jamaica, maar begon wel goed aan de wedstrijd tegen Brazilië, dat het WK begon met een 4-0 overwinning op Panama. Topscorer aller tijden Eugénie Le Sommer opende na zeventien minuten de score met een kopbal. Voor de 34-jarige spits van Olympique Lyon was het haar negentigste interlandgoal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Brazilië stelde daar voor rust slechts een doelpoging binnen de palen tegenover, maar trok de stand dertien minuten na rust weer gelijk. Debinha bracht de Braziliaanse fans in extase door koelbloedig raak te schieten, nadat de bal met wat geluk bij haar terecht kwam. De Vrouwelijke Kanaries hadden toch nog een goal nodig voor plaatsing voor de knock-outfase, maar het was Frankrijk dat scoorde.

Met een rake kopbal uit een corner zorgde Renard, die na het ontslag van bondscoach Corinne Diacre terugkeerde als international, ervoor dat Les Bleues de regie overnemen in Groep F. Met vier punten uit twee duels ligt Frankrijk op koers voor de achtste finale, met Panama als laatste tegenstander. Voor Brazilië volstaat een zege op Jamaica voor een plek bij de laatste zestien.

Vrouwen WK

Stand Groepsfase Groep F Vrouwen WK 2023 Australia / New Zealand

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
1
0
8-4
+4
7
2
Jamaica
3
1
2
0
1-0
+1
5
3
Brazilië
3
1
1
1
5-2
+3
4
4
Panama
3
0
0
3
3-11
-8
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Vrouwen WK
Meer over Vrouwen WK
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.