Prachtig verhaal bij Atalanta: vluchteling maakt bij Serie A-debuut winnende goal

Reacties

Atalanta Bergamo heeft zondagavond dankzij een zeer bijzondere doelpuntenmaker Bologna verslagen. Moustapha Cissé speelde een paar weken geleden nog als vluchteling op het achtste niveau van Italië: nu luisterde hij zijn debuut in de Serie A op met een winnende goal voor Atalanta.

Prachtig verhaal bij Atalanta: vluchteling maakt bij Serie A-debuut winnende goal
Bologna
Bologna
0 - 1
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

De achttienjarige Cissé is pas sinds een maand speler van Atalanta, nadat hij was gescout bij een wedstrijd van ASD Rinascita Refugees. Dit team bestaat volledig uit buitenlandse spelers die in Italië asiel zoeken en is actief op het achtste niveau. Cissé, die is gevlucht uit Guinee, maakte indruk in een oefenduel met US Lecce en kreeg een kans bij Atalanta.

De aanvaller begon in het hoogste jeugdteam van de Noord-Italianen en scoorde bij zijn debuut direct twee keer tegen de leeftijdsgenoten van AC Milan. Later was hij ook nog trefzeker tegen Napoli. Cissé trok met zijn doelpunten de aandacht van Gian Piero Gasperini, die voor het duel van zondag een hoop aanvallers miste. Luis Muriel was de enige overgebleven spits in zijn selectie en dus besloot Gasperini om de jonge Cissé mee te nemen naar Bologna.

Cissé zag vanaf de kant dat Atalanta het moeilijk had met Bologna, waar Jerdy Schouten een basisplaats had en Denso Kasius en Mitchel Dijks invielen. Gasperini zag dat ook en dus besloot hij om in de tweede helft te gaan wisselen. De coach bracht Cissé in voor Muriel en zag een sprookje werkelijkheid worden, toen de Afrikaan acht minuten voor tijd de winnende goal maakte.

Bij Atalanta, dat door de zege in punten gelijk komt met nummer vijf AS Roma, deden Hans Hateboer, Marten De Roon en Teun Koopmeiners allemaal van begin tot eind mee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.