Prachtig compliment Kompany: 'Van Dijk is de beste Premier League-verdediger ooit'

Reacties

Virgil van Dijk staat in vergelijking met jongens als Rio Ferdinand en John Terry nog maar kort aan de absolute top, maar wordt toch steeds vaker naar voren geschoven als de beste Premier League-verdediger aller tijden. Ook Vincent Kompany plaatst de Nederlander op de troon.

Prachtig compliment Kompany: 'Van Dijk is de beste Premier League-verdediger ooit'
© Pro Shots

Kompany was jarenlang actief bij Manchester City en stond regelmatig tegenover Van Dijk, die bij Southampton een droomtransfer naar Liverpool verdiende. Op Anfield bewees hij vanaf dag één zijn meerwaarde en werd hij haast wekelijks bedolven onder de complimenten. Bij de afgelopen Ballon d'Or-verkiezing eindigde Van Dijk als tweede, achter Lionel Messi.

Voor Kompany is het mede daardoor duidelijk wie de beste Premier League-verdediger aller tijden is: Van Dijk. 'Het klinkt misschien gek, want hij doet nog niet zolang mee in de top als eerder genoemde namen. John Terry, Rio Ferdinand: deze jongens deden heel, heel lang mee', vertelt Kompany aan SPORF. 'Maar wat Van Dijk in de afgelopen jaren heeft laten zien maakt duidelijk dat als hij al eerder op het allerhoogste niveau had gespeeld, hij ook nog veel verder zou zijn geweest.'

Kompany ziet dat Van Dijk een duidelijke impact heeft op het Liverpool van Jürgen Klopp. 'Een verdediger staat nooit op zichzelf: het gaat om communicatie met de andere jongens en hoe je het team meer solide maakt. Het Liverpool voor Van Dijk is een heel ander team dan het Liverpool met Van Dijk. Daarom vind ik hem de beste Premier League-verdediger aller tijden.'

Kompany is niet de eerste clublegende van Manchester City die zich lovend uitlaat over Van Dijk. Eerder sprak ook Sergio Agüero al mooie woorden over de Oranje-captain.

Bekijk hier al onze video's
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.