Aguëro hemelt Van Dijk op: 'Twee stappen van hem zijn er vijftig voor mij'

Reacties

Sergio Agüero heeft Virgil van Dijk aangewezen als zijn lastigste tegenstander. De Manchester City-spits is vooral onder de indruk van hoe intelligent de Liverpool-ster verdedigt.

Aguëro hemelt Van Dijk op: 'Twee stappen van hem zijn er vijftig voor mij'
© Pro Shots

Agüero werd in een interview met El Chiringuito gevraagd naar zijn directe tegenstanders in de Premier League en hoefde niet lang na te denken over wie de beste is. 'We weten allemaal dat Van Dijk een van de beste centrale verdedigers van de wereld is. Hij is sterk, lang en atletisch. Hij is erg sterk in de één-tegen-één en gebruikt goed zijn lichaam. Hij heeft natuurlijk ook van die lange benen. Het lijkt misschien dat hij niet zo snel is, maar met die lange benen komt hij overal nog bij. Twee stappen van hem zijn er vijftig voor mij', zei de 31-jarige Argentijn met enig gevoel voor overdrijving.

Het mooiste compliment voor Van Dijk kwam even later. De Oranje-international maakt volgens Agüero niet alleen geweldig gebruik van zijn fysieke mogelijkheden, ook mentaal is hij ijzersterk. Agüero: 'Maar wat me nog het meeste aanspreekt, is hoe slim hij verdedigt. Hij is niet nerveus als hij je af moet stoppen, hij is juist geduldig. Dat maakt het lastig voor aanvallers. Ik ben vrij snel en dribbel graag, dus ik heb liever dat een verdediger op me af stapt. Maar hij wacht af en krijgt dan hulp van een andere verdediger. Daar is hij erg goed in.'

De waardering is wederzijds. Van Dijk noemde Agüero al toen hij eind maart op Twitter gevraagd werd naar de spits die voor hem het lastigste af te stoppen was. Opvallend genoeg scoorde de City-ster maar één keer in een duel met de topverdediger. De twee stonden liefst zes keer tegenover elkaar in het Engelse voetbal. Van Dijk won dit seizoen pas voor het eerst. Man City werd in november vorig jaar met 3-1 verslagen op Anfield, waarmee een volgende grote stap naar de titel werd gezet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De voorsprong van Liverpool op The Citizens is nu 25 punten en de achtervolger heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Er zijn nog negen volledige speelrondes plus twee inhaalduels te gaan in de Premier League en het is nog altijd onduidelijk wanneer de competitie hervat kan worden.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.