Prachtgoal De Roon zet Atalanta op zegespoor, Juventus wint ook

Atalanta blijft in de race om Champions League-voetbal. La Dea won woensdagavond in een leuke wedstrijd met 3-2 van Spezia, mede door een zeer fraaie goal van Marten de Roon. Juventus lijkt zich, eventuele sancties daargelaten, ook te gaan plaatsen voor het miljardenbal. In Turijn ging Lecce met 2-1 over de knie. In Salerno was het smullen en in Genua lijkt een degradatie bezegeld.

Atalanta Bergamo
3 - 2
Spezia
Spezia

Atalanta, met De Roon en Teun Koopmeiners op het veld, kwam tegen Spezia op achterstand door een goal van Emmanuel Gyasi voordat De Roon heerlijk voor 1-1 zorgde. De middenvelder nam een afgeslagen corner op de pantoffel en volleerde hem fraai, laag in het doel. Davide Zappacosta scoorde na rust, opnieuw uit een weggewerkte hoekschop en Luis Muriel zette de thuisploeg op 3-1, opnieuw na een hoekschop. Spezia kwam nog terug tot 3-2, maar daar bleef het bij. Spezia moet de komende weken hard aan de bak om in de Serie A te blijven.

Juventus
Juventus
2 - 1
Lecce
Lecce

Juventus is voor minstens een paar uur de nummer twee in de stand van de Serie A. Tegen Lecce ging het niet van een leien dakje, maar de punten zijn binnen. Een vrije trap van Leandro Paredes zette de ploeg van Massimimiliano Allegri op weg. De 2-0 van Fabio Miretti werd afgekeurd voor buitenspel, waarna Assane Ceesay gelijkmaakte voor Lecce uit een penalty. Al heel snel stelde Dusan Vlahovic met de 2-1 orde op zaken met een knap schot. Dat was ook meteen de eindstand, na rust werd niet gescoord.

Salernitana
Salernitana
3 - 3
Fiorentina
Fiorentina

Fiorentina staat achtste in de Serie A, zonder uitzicht op meer. Logischerwijs gaan alle pijlen op de halve finale van de Conference League tegen FC Basel: in een eventuele finale wacht AZ of West Ham United. Op bezoek bij Salernitana werden de paarshemden geterroriseerd door Boulaye Dia, die zondag ook het titelfeest van Napoli verstierde met een doelpunt. Dia noteerde een hattrick, maar meer dan een punt leverde het niet op. Bij Fiorentina scoorden Nicolás González, Jonathan Ikone en Cristiano Biraghi tegen. Voor de thuisploeg viel Tonny Vilhena nog in.

Sampdoria
Sampdoria
0 - 2
Torino
Torino

Sampdoria, Europacup I-finalist van 1992, staat op punt van degraderen. In Stadio Luigi Ferraris vertrok Torino met de volle buit door een doelpunt van Alessandro Buongiorno na een half uur spelen en eentje van Pietro Pellegri diep in blessuretijd. Perr Schuurs werd een kwartier voor tijd vervangen bij Torino, dat veilig in de middenmoot staat. Bij Sampdoria stonden Bram Nuytinck en Sam Lammers in de basis. De trotse club uit Genua staat na deze nieuwe opdoffer tien punten achter de veilige plekken, met nog vijf wedstrijden te spelen wordt handhaving zo goed als ondoenlijk.