Prachtavond voor Bilbao-familie Williams: Iñaki dendert door, broertje Nico debuteert

Reacties

Het thuisduel met Real Valladolid leverde Athletic de Bilbao slechts een punt op, maar voor één specifieke familie werd het toch een prachtige avond. Iñaki Williams hield een geweldige reeks in stand, terwijl zijn jongere broertje Nico debuteerde voor de club die in hun harten zit.

Prachtavond voor Bilbao-familie Williams: Iñaki dendert door, broertje Nico debuteert
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
2 - 2
Real Valladolid
Real Valladolid

Iñaki Williams is al jaren een vaste waarde bij Bilbao. De inmiddels 26-jarige, pijlsnelle Baskische aanvaller is uitgegroeid tot boegbeeld van zijn jeugdliefde. Dat blijkt ook wel uit een zeer bijzonder record waarop hij jaagt. Door tegen Valladolid in te vallen (hij kwam in de 72ste minuut binnen de lijnen) heeft hij nu in 190 competitiewedstrijden op rij meegespeeld, als basisspeler of invaller. Langzaam maar zeker komt het ultieme record van Jon Andoni Larrañaga (die tussen 1987 en 1992 in 202 duels op rij meedeed) in zicht.

Woensdagavond werd er een volgend schitterend hoofdstuk geschreven in het liefdesverhaal tussen Bilbao en de familie Williams. Het jongere broertje van Iñaki (de achttienjarige Nico) viel tien minuten eerder in dan zijn grote broer en maakte daarmee zijn debuut in het eerste elftal. Het werd vervolgens bijna een perfecte feestavond voor de Baskische club, de twee Williams-telgen en hun (ongetwijfeld hartstochtelijk meelevende) familieleden.

Na de 1-0 van Jon Morcillo en de 1-1 van Valladolid-aanvaller Fabián Orellana gaf Iñaki Williams een kwartiertje voor tijd de assist bij de 2-1 van Raúl Garcia. Kort voor het einde bepaalde Shon Weissman namens de bezoekers echter de eindstand. Een overwinning werd het dus niet voor Bilbao, maar desondanks zullen ze in huize-Williams met veel plezier hebben gekeken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.