Powel loodst tien man ADO langs De Graafschap

ADO Den Haag moest vanaf de dertiende minuut met tien man verder, maar slaagde er wel in De Graafschap te verslaan. Berry Powel zorgde voor de belangrijke treffer, waarmee hij de thuisploeg aan de 1-0 zege hielp.

ADO Den Haag kwam vlak voor rust onverwacht op voorsprong na 44 veelal saaie minuten. Lex Immers verlengde met zijn hoofd een uittrap van doelman Boy Waterman, waarna Powel behendig Leon Hese aftroefde en alleen voor keeper Erik Heijblok beheerst afrondde: 1-0.

Het was voetballend gezien het enige hoogtepunt van de wedstrijd, die maar niet leuk wilde worden. Al na dertien minuten moest ADO met tien man verder nadat Christian Kum de doorgebroken Stijn Wuytens onderuit had gehaald en daarvoor terecht een rode kaart had gekregen van scheidsrechter Roelof Luinge.

Na het vertrek van Kum bleek De Graafschap onmachtig in de jacht op het doel van Waterman. De ploeg van coach Henk van Stee stichtte nauwelijks gevaar. Ook ADO was zelden in de buurt van het vijandelijke doel te vinden. De goal van Powel in de 44ste minuut was bijvoorbeeld de eerste echte kans van de Hagenaars. Maar dat bleek voldoende voor drie punten.

ADO heeft 22 punten, blijft vijftiende maar neemt wel afstand van de degradatiestreep. De Graafschap is zeventiende met zeventien punten.