Potentiële vervanger Fati nu ook Amerikaans international

Reacties

In minder dan twee maanden is het aantal Amerikaanse internationals bij Barcelona van nul naar twee gegaan. Na Sergiño Dest maakte Konrad de la Fuente zijn debuut voor Team USA.

Potentiële vervanger Fati nu ook Amerikaans international
© Pro Shots

Waar Dest in oktober van Ajax naar Barcelona verhuisde, daar loopt De la Fuente al sinds 2014 rond in de opleiding van de Catalaanse grootmacht. De aanvaller met Haïtiaans bloed en een Spaans paspoort werd geboren in Miami, maar verhuisde als tienjarige in het kielzog van zijn vader naar Barcelona.

Inmiddels is zijn ster rijzende. Tot een officieel debuut in de hoofdmacht is het (nog) niet gekomen, maar vier keer zat hij wel al bij de wedstrijdselectie. Koeman heeft De la Fuente op zijn radar staan. 'Als ik iemand van de beloftes eruit moet lichten, is het Konrad', zei de Nederlander half september. 'Ik ben bijzonder blij met hem.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is zeer goed voor het Amerikaanse team om twee jonge spelers als Dest en Konrad hier in Barcelona te hebben', voegde Koeman daar enkele weken later aan toe. 'Ze zijn nog jong en zullen het niveau van de nationale ploeg omhoog helpen.'

Een maand later mocht de la Fuente het daadwerkelijk laten zien bij Team USA. Zijn debuut in het oefenduel met Wales was geen doorslaand succes, maar bij tijd en wijle toonde hij zijn sterke punten. 'Konrad liet bij vlagen echte kwaliteit zien', zei bondscoach Greg Berhalter over de aanvaller. 'Ik vond het goed te zien dat hij het bleef proberen.'

Na zijn interlanddebuut zal De la Fuente ongetwijfeld zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Barcelona als doel stellen. De stevige blessure van Ansu Fati heeft hem iets dichter bij dat doel gebracht, al zal hij Koeman nog wel echt moeten overtuigen. Zijn 71 minuten voor Amerika tegen Wales waren niet het gedroomde visitekaartje, maar zijn debuut pakt niemand hem meer af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.