Postema schiet Groningen ten koste van Excelsior naar kwartfinale

Reacties

FC Groningen heeft dinsdagavond op bezoek bij Excelsior een volgende stap gezet naar succes in het bekertoernooi. Romano Postema groeide uit tot de hoofdrolspeler.

Postema schiet Groningen ten koste van Excelsior naar kwartfinale
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
0 - 2
FC Groningen
FC Groningen

Het verhaal van Groningen is bekend: de jacht op promotie verloopt dit seizoen tot nu toe met vallen en opstaan. Excelsior-uit was voor het team van trainer Dick Lukkien een mooie kans om zich te meten met een Eredivisie-ploeg. De Rotterdammers hadden dit seizoen in de Eredivisie in eigen huis pas twee keer verloren.

Excelsior drong in het eerste halfuur een aantal keer nadrukkelijk aan, maar het lukte niet de score te openen. Een treffer van Noah Naujoks werd afgekeurd vanwege buitenspel. Pas in de 72ste minuut werd de score geopend, door FC Groningen, net nadat Marinus Dijkhuizen bij Excelsior met Troy Parrott en Lazaros Lamprou twee frisse aanvallers binnen de lijnen had gebracht. Het was Postema die de ban brak voor de bezoekers. De 21-jarige spits kreeg de bal in een combinatie terug van generatiegenoot Thom van Bergen en rondde oog in oog met doelman Norbert Alblas feilloos af: 0-1.

Zes minuten later gooide Postema de wedstrijd in het slot. Bij een counter behield Luciano Valente het overzicht. Postema kreeg de bal op het juiste moment mee van de jonge middenvelder en maakte met een laag schot in de verre hoek zijn tweede goal van de avond: 0-2. Bij man in vorm Postema staat de teller nu op vijf goals in zijn laatste vier optredens, een hoopgevende statistiek met het oog op promotie én de kwartfinale van het bekertoernooi. Groningen is nog maar twee hordes verwijderd van de finale in De Kuip, daar waar het in 2015 ten koste van PEC Zwolle de beker won.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.