Postecoglou speelde Champions League met League Two-club

Reacties

Ange Postecoglou heeft met League Two-club Southend in de Champions League gespeeld. In Football Manager, weliswaar, waar de manager van Tottenham Hotspur groot fan van blijkt te zijn.

Postecoglou speelde Champions League met League Two-club
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Postecoglou timmert als manager flink aan de weg nadat hij met Celtic knappe prestaties neer wist te zetten. Ook in Londen maakt hij inmiddels naam. Postecoglou vertelt aan Goal dat zijn liefde voor het managersvak bij de populaire game Football Manager is begonnen.

'Het is verbazingwekkend wat je in het echte leven allemaal kunt doen. Nog verbazingwekkender wat je kunt doen in Football Manager', zei Postecoglou.

Postecoglou begon als bondscoach van Australië en werkte zich langzaam omhoog. 'Je hebt de vrijheid om dingen te doen die je in het echte leven niet kunt doen. Ik vond het geweldig om een kleine club naar het hoogst mogelijke niveau te brengen. Ik heb Southend United naar de Champions League gebracht en mijn grootste moment was ook mijn grootste liefdesverdriet, want ze ontsloegen me zes maanden later, toen ik een standbeeld verwachtte.'

'Ik gebruikte ervaren spelers en huurlingen om uit de lagere divisies te komen, en kocht jonge onbekende spelers uit Italië en Zuid-Amerika. Ik rommelde niet met tactieken, ik draaide en handelde gewoon. Harry Redknapp aan de steroïden. Het ging allemaal om het vinden van de volgende ster en ik was wat transfers betreft behoorlijk agressief. Het spel was een voorbode van waar transfers uiteindelijk terecht zijn gekomen. Ik had een database van spelers met slechts één druk op een knop. En het is nu min of meer het echte leven geworden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.