Positieve geluiden over herstel Blind: 'Het gaat op zich goed'

Reacties

Daley Blind werkt op het trainingsveld hard aan zijn terugkeer. Zijn vader Danny Blind was bij Ziggo Sport positief over het herstel van de Ajax-verdediger, die vanwege een ontstoken hartspier pas op de plaats moest maken.

Positieve geluiden over herstel Blind: 'Het gaat op zich goed'
© Pro Shots

'Het gaat op zich goed. Hij is weer begonnen met zijn trainingsprogramma. Er wordt nu per dag bekeken hoe dat gaat en wat dan het vervolg moet zijn. Hij moet het langzaam weer opbouwen', aldus Blind senior, die niet wilde ingaan op de vraag wanneer zijn zoon klaar zou zijn voor een rentree. 'Natuurlijk heeft iedereen wel iets in zijn hoofd, maar het lijkt mij niet verstandig om daar nu iets over te zeggen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eerder liet Ajax-trainer Erik ten Hag al aan Voetbal International weten dat er geen risico's worden genomen met Blind. 'Het allerbelangrijkste is zijn welzijn. Daley is net getrouwd, heeft een kindje, hij heeft die verantwoordelijkheid in zijn leven. Maar ik heb aan Daley gemerkt dat hij ontzettend gretig is. Hij is niet te houden, hij wil het veld op. Hij vindt het vreselijk dat hij nu even on hold is gezet totdat er duidelijkheid is', vervolgde Ten Hag. 'Mentaal is hij helemaal klaar om op het veld te staan. Over de termijn is niets te zeggen, maar natuurlijk kan ook ik niet wachten tot hij helemaal terug is. Maar wel als het verantwoord is. Zijn gezondheid staat voorop.'

Nadat Blind even naar de grond was gegaan in de slotfase van het thuisduel met Valencia in de Champions League op 10 december werd zorgvuldig medisch onderzoek gedaan. Daaruit kwam naar voren dat Blind met een ontstoken hartspier kampt, waardoor hij niet met de Amsterdammers mee afreisde naar het trainingskamp in Qatar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer D. Blind
Meer over D. Blind
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.