Positie Wenger wankelt na kansloze nederlaag Arsenal

Reacties

Arsenal gaat in crisissfeer de interlandperiode in. Een week na het bereiken van de halve finale van het FA Cup-toernooi leed de ploeg van Arsène Wenger in de Premier League een pijnlijke nederlaag tegen het bij standaardsituaties dodelijke West Bromwich Albion: 3-1. Het zal de aanhoudende discussie rond de toekomst van Wenger verder doen toenemen.

Positie Wenger wankelt na kansloze nederlaag Arsenal

West Brom had zijn laatste twee competitieduels met Everton (3-0) en Crystal Palace (2-0) verloren, maar zaterdag werd al snel duidelijk dat Arsenal een lastige middag tegemoet ging tegen de ploeg van Tony Pulis. The Baggies creëerden in de openingsfase de ene na de andere mogelijkheid. Nadat Petr Cech nog had gered op een schot van James McClean, was de ervaren Tsjech geklopt toen Craig Dawson een indraaiende corner van Nacer Chadli met het hoofd toucheerde: 1-0.

Arsenal herstelde zich razendsnel van die tegenslag dankzij een knappe goal van Alexis Sánchez. De Chileense clubtopscorer had alle tijd om een pass van Granit Xhaka met de borst aan te nemen, even in te houden en de bal vervolgens via de onderkant van de lat vol overtuiging binnen te knallen. Na die gelijkmaker bleef West Brom echter veel dreigender dan The Gunners. Zo schoot Salomón Rondón voorlangs na een pass van Chadli en pareerde Cech een volley van Darren Fletcher.

Arsenal stelde daar voor rust alleen wat tegenover via Aaron Ramsey, die Ben Foster tot een knappe save dwong. Tot overmaat van ramp viel de uitstekend keepende Cech nog voor rust uit, omdat hij geblesseerd raakte bij het geven van een pass. Zijn vervanger David Ospina moest tien minuten na rust voor het eerst ingrijpen. De Colombiaan tikte een pass van Chadli met zijn knie in de voeten van de zojuist in het veld gekomen Hal Robson-Kanu, die met zijn eerste balcontact de 2-1 maakte.

Hal Robson-Kanu loopt juichend weg nadat hij kort na zijn entree heeft gescoord. De Arsenal-spelers protesteren omdat de buitenspel staande James McClean in de baan van het schot stond, maar dat is tevergeefs.
Hal Robson-Kanu loopt juichend weg nadat hij kort na zijn entree heeft gescoord. De Arsenal-spelers protesteren omdat de buitenspel staande James McClean in de baan van het schot stond, maar dat is tevergeefs.

Om de zesde nederlaag in de laatste negen officiële duels te voorkomen besloot Wenger om stormram Olivier Giroud in te brengen. Direct na zijn entree kopte Danny Welbeck uit een corner tegen de lat. Even later ontsnapte Arsenal op zijn beurt aan de derde tegentreffer. Ospina kwam oog in oog met Robson-Kanu als winnaar uit de strijd, maar werd daarna omspeeld door Chadli. Drie Arsenal-verdedigers op de doellijn voorkwamen een treffer van de Belg.

Het bleek uitstel van executie. Een kwartier voor tijd kopte Dawson opnieuw raak uit een corner. Die klap kwam het onmachtige Arsenal niet meer te boven, waardoor de druk op Wenger nog verder toeneemt. Al was er op The Hawthorns ook steun voor de Franse manager (zie tweet onder). De cijfers spreken niet in zijn voordeel. De topvier kan later deze speelronde verder uitlopen en Manchester United kan de vijfde plaats overnemen. West Brom staat nog altijd verdienstelijk achtste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.