Arsenal rekent na rumoer af met FA Cup-sensatie Lincoln

Reacties

Het bekeravontuur van Lincoln City zit erop. Arsenal plaatste zich met speels gemak voor de halve finale van het FA Cup-toernooi: 5-0. De ploeg van de onder grote druk staande Arsène Wenger blijft daardoor uitzicht houden op een prijs.

Arsenal rekent na rumoer af met FA Cup-sensatie Lincoln

Voor de veredelde amateurs van Lincoln kwam een droom uit met de koppeling aan Arsenal in de kwartfinale van het Engelse bekertoernooi nadat ze in de vorige ronde hadden gestunt door Premier League-club Burnley uit te schakelen (0-1). Een nieuwe sensatie in het Emirates Stadium zou slecht nieuws betekenen voor de hevig bekritiseerde Wenger, maar zover lieten The Gunners het vier dagen na de afgang tegen Bayern München niet komen.

Het duurde wel even voordat Arsenal afstand nam van de koploper van de National League (vijfde niveau). Aaron Ramsey had het vizier tot twee keer toe niet op scherp, terwijl doelman Paul Farman een volley van Theo Walcott via de paal uit zijn doel hield. Vlak voor rust was het wel raak. Walcott opende na een een-twee met Kieran Gibbs de score. Een kwartier eerder had Petr Cech voorkomen dat Nathan Arnold dat namens Lincoln had gedaan.

Het zou het enige moment zijn dat een nieuwe bekersensatie in de lucht hing. Na rust voerde Arsenal de druk op. Gibbs verzuimde nog het overwicht te belonen door van dichtbij over te koppen, maar kort daarna was het wel raak toen Olivier Giroud de bal alleen nog maar hoefde binnen te tikken na een fraaie combinatie in de overvolle zestien van Lincoln. In de 58ste minuut werd het 3-0 doordat Luke Waterfall een voorzet van Gibbs in eigen doel werkte.

De krachten bij Lincoln vloeiden meer en meer weg, waardoor Arsenal uiteindelijk nog uitliep naar een ruimere zege. Alexis Sánchez maakte er met een individuele actie zelf 4-0 van en stelde Ramsey in staat van dichtbij de 5-0 te maken. Drie weken na de 2-0 zege bij Sutton United liet Arsenal zich daarmee opnieuw niet verrassen. De vraag is of het genoeg is om de kritiek op Wenger te doen verstommen, want ook in de Premier League gaat het met de vijfde plek allerminst crescendo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.