Portugese uitblinkers duwen Puel in spektakelstuk richting Leicester-uitgang

De dagen van Claude Puel als manager van Leicester City lijken geteld. De ploeg van de fel bekritiseerde Fransman vocht zich zaterdagmiddag tot twee keer toe knap terug in een heerlijke wedstrijd bij Wolverhampton Wanderers, maar kreeg in extremis een enorme dreun te verwerken. Niet verrassend waren drie Portugezen de grote uitblinkers namens de thuisploeg.

Wolverhampton Wanderers
4 - 3
Leicester City

De druk op Puel - die in oktober 2017 werd aangesteld bij de landskampioen van 2015/16 - werd de laatste weken enorm. In Leicester wordt de Fransman volop geroemd voor de manier waarop hij omging met de helikopterramp waarbij clubeigenaar Vichai Srivaddhanaprabha om het leven kwam, maar in sportief opzicht lijkt zijn krediet op. The Foxes staan achtste, maar het spel is eigenlijk al het hele seizoen niet om aan te zien en van de beoogde vooruitgang die Puel moest bewerkstelligen bij de club is geen enkele sprake.

Zaterdagmiddag keek Leicester in Wolverhampton al vroeg tegen een ruime achterstand aan. Na elf minuten stonden de mannen van Puel namelijk met 2-0 achter, dankzij een rake volley van Diogo Jota en een kopbal van Ryan Bennett. Die tweede goal had een opmerkelijk tintje: het was de eerste Wolves-goal van Engelse makelij in de Premier League sinds Matt Jarvis op 13 mei 2012 scoorde tegen Wigan Athletic. Overigens was João Moutinho - samen met Jota en vijf landgenoten de Portugese inbreng bij het team van de eveneens Portugese manager Nuno Espirito Santo - bij beide goals de aangever.

Die 2-0 was ook de ruststand, maar direct ná de hervatting was de spanning helemaal terug in de wedstrijd. Uit een flitsende counter ging de razendsnelle Demarai Gray ervandoor, hij schoof de bal na zijn indrukwekkende rush in de lange hoek. En weer een paar minuten later werd het nog mooier voor Puel. Premier League-basisdebutant Harvey Barnes - eerder deze maand teruggeroepen van een verhuurperiode aan West Bromwich Albion - schoot raak via het been van Wolves-verdediger Conor Coady: 2-2.

Sneu voor Barnes was dat die treffer even later officieel werd uitgeroepen tot eigen goal van Coady, maar de jongeling zal in de 64ste minuut nóg meer gebaald hebben van de nieuwe achterstand voor zijn ploeg. Na een zoveelste prachtpass van Rúben Neves (óók een Portugees) ramde de doorgebroken Jota de 3-2 binnen. De bezoekers richtten zich echter wederom op toen centrumverdediger en aanvoerder Wes Morgan met het hoofd voor de gelijkmaker zorgde.

Dat leek Puel wat ademruimte te geven en zou een welkome opsteker geweest zijn voor Leicester, maar in blessuretijd ging het alsnog helemaal mis. Neves stuurde aanvaller Raúl Jiménez weg met een volgende splijtende pass, de Mexicaan vond de vrijstaande Jota vervolgens met een lage voorzet. De man van de wedstrijd vervolmaakte zijn hattrick, waarmee hij het lot van Puel lijkt te hebben bezegeld.