Portugese bobo haalt uit naar 'onrechtvaardig' coëfficiëntensysteem

Reacties

Pedro Proença heeft felle kritiek geuit op het huidige coëfficiëntensysteem. De voorzitter van de Portugese competitie spreekt van een 'buitenbeentjesscore-systeem' en haalt de Eredivisie aan als voorbeeld.

Portugese bobo haalt uit naar 'onrechtvaardig' coëfficiëntensysteem

Voor het eerst in de historie is Portugal voor het derde jaar op rij met drie clubs vertegenwoordigd in de groepsfase van de Champions League. Toch zit de huidige puntentelling Proença helemaal niet lekker. De voormalig scheidsrechter vindt dat de prestaties in de Europa League en Conference League veel te zwaar meetellen.

'Een land dat 75 procent van zijn punten in de Champions League haalt, kan zijn plek verliezen aan een land dat 85 procent van zijn punten in de Europa League heeft veiliggesteld', wijst Proença in Record naar Nederland. 'En de Conference League... Alsof alle toernooien evenveel waard zouden zijn. Deze onrechtvaardigheden kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan.'

Strijd om plaats vijf
Portugal strijdt dit seizoen met Nederland en Frankrijk om de vijfde plaats, die recht geeft op drie tickets voor de groepsfase van de Champions League en een ticket voor de play-offs voor het miljardenbal. Vooralsnog lijken de Portugezen afgehaakt. Alleen bij serieus goede prestaties in de Champions League kan het land nog een rol van betekenis spelen in de strijd met Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.