Portugese AZ-aanwinst Dantas: 'Voelt als een privilege om hier te zijn'

Reacties

Tiago Dantas kan niet wachten om zijn debuut te maken voor AZ. De Portugese middenvelder maakt op huurbasis de overstap van Benfica. Directeur voetbalzaken Max Huiberts heeft hoge verwachtingen van de 22-jarige Dantas.

Portugese AZ-aanwinst Dantas: 'Voelt als een privilege om hier te zijn'
© Pro Shots

AZ huurt Dantas van Benfica met een optie tot koop. De Portugese club verhuurde de jeugdinternational in de voorbije seizoenen al aan Bayern München, Tondela en PAOK Saloniki. Met de Griekse club speelde hij vorig seizoen nog een oefenwedstrijd tegen AZ. 'Ik herinner mij die wedstrijd nog. AZ was sterk en de positieve spelopvatting viel mij erg op', aldus Dantas op de clubsite van AZ. 'Dat heeft geholpen bij mijn keuze om naar AZ te gaan. AZ wil graag de bal hebben, domineren en het initiatief in handen hebben.'

'Het voelt voor mij als een privilege om hier te zijn. Ik kijk er enorm naar uit om hier te starten. AZ is een heel goede club voor de ontwikkeling van jonge spelers', verklaart de middenvelder, die vorige maand met Portugal Onder-21 actief was op het EK in Roemenië en Georgië en daar in de groepsfase in actie kwam tegen Oranje Onder-21.

Extra body
Dantas is na David Møller Wolfe, Ruben van Bommel en Denso Kasius de vierde aanwinst voor AZ. 'Tiago heeft zowel als jeugdinternational als in zijn verhuurperiodes, met name afgelopen jaar in Griekenland, laten zien dat hij indruk kan maken. Hij is vaardig aan de bal, heeft een groot loopvermogen, is inzichtelijk sterk en heeft al de nodige ervaring opgedaan. Dat alles maakt dat we hoge verwachtingen hebben van zijn komst', aldus AZ-directeur Huiberts.

'Na de transfer van Tijjani Reijnders en de verhuurperiodes van Peer Koopmeiners en Zico Buurmeester, wilden we ons middenveld extra body geven. Met de terugkeer van Kenzo Goudmijn en de komst van Tiago hebben we weer volop opties om een sterk en goed bezet middenveld neer te zetten', verklaart Huiberts.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.