Portugal zonder Ronaldo ook eenvoudig langs Schotland

Portugal heeft de vriendschappelijke interland in en tegen Schotland eenvoudig gewonnen. De regerend Europees kampioen miste Cristiano Ronaldo niet op Hampden Park.

Schotland
Schotland
1 - 3
Portugal
Portugal

Na een lange zomer met het WK in Rusland en een transfer naar Juventus, gaf Cristiano Ronaldo eind augustus al aan zich voorlopig te willen richten op zijn nieuwe club en pas in 2019 weer voor zijn land uit te komen. Zonder de sterspeler presteert Portugal echter uitstekend, want na een gelijkspel tegen verliezend WK-finalist Kroatië (1-1) won de ploeg van bondscoach Fernando Santos al van Italië (0-1) en Polen (2-3).

Ook Schotland werd verslagen door Portugal, dat op slag van rust op voorsprong kwam door een doelpunt van Hélder Costa. De aanvaller van Wolverhampton Wanderers luisterde zijn debuut op met een treffer door van dichtbij een voorzet van Kévin Rodrigues binnen te werken. In de 73ste minuut zorgde Eder (foto) voor de beslissing. De spits van Lokomotiv Moskou was tijdens de EK-finale tegen Frankrijk twee jaar geleden de matchwinner, maar kwam daarna nog slechts vier keer in actie namens de nationale ploeg. Het doelpunt van Eder tegen Schotland was zijn eerste namens Portugal sinds de EK-finale.

Uiteindelijk werd het zelfs nog 0-3 in Glasgow door een doelpunt van Bruma, die vanaf de linkerkant naar binnenkwam en schitterend raak schoot. Het slotakkoord kwam van Steven Naismith, die na een hakje van Gary Mackay-Steven koel afrondde. Volgende maand staan voor Portugal de Nation League-duels met Italië (uit) en Polen (thuis) op het programma, terwijl Schotland dan Albanië (uit) en Israël (thuis) treft.