Portugal viert felbegeerde bonus in coëfficiëntenstrijd met Nederland

Reacties

De kwalificatie van Benfica voor de knock-outfase van de Champions League betekent slecht nieuws voor Nederland in de strijd met Portugal op de coëfficiëntenranglijst.

Portugal viert felbegeerde bonus in coëfficiëntenstrijd met Nederland
© Pro Shots
Benfica
Benfica
2 - 0
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Benfica begon de laatste speelronde in de groepsfase op de derde plaats in Groep E, maar wist Barcelona (dat met 3-0 verloor van Bayern München) dankzij een 2-0 overwinning op Dinamo Kiev nog te passeren. Benfica verzamelde hiermee 1.167 coëfficiëntenpunt voor Portugal: 0.33 vanwege de overwinning en een bonus van 0.83 vanwege het bereiken van de volgende ronde.

Dinsdag was er juist nog goed nieuws voor Nederland op het coëfficiëntenfront, toen Ajax met 4-2 won van Sporting Portugal en FC Porto de knock-outfase (en daarmee de kostbare bonus) misliep. Een dag later hebben de Portugezen reden voor een klein feestje.

Donderdag
Donderdag zijn met AZ, Feyenoord, PSV en (vermoedelijk) Vitesse liefst vier Nederlandse clubs aan zet in de Europa League/Conference League, waarbij PSV een bonus kan veiligstellen. Vitesse zal daar mogelijk nog even geduld voor moeten hebben. Minstens zo belangrijk is het duel van Braga met Rode Ster Belgrado. Blijft een Portugese zege uit, dan grijpen de Zuid-Europeanen in elk geval naast een bonus van vijf punten.

De Eredivisie heeft sowieso al een flinke tik uitgedeeld aan zijn directe rivaal in het gevecht om de zo belangrijke zesde plaats in de cyclus 2018-2023. Wint Nederland die strijd, dan nemen in het seizoen 2024/25 minstens twee Eredivisie-teams deel aan de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.