Portugal heeft naast Ronaldo nóg een doelpuntensensatie in huis

Reacties

Portugal begint de WK-kwalificatiereeks woensdagavond tegen Azerbeidzjan en Cristiano Ronaldo hoopt dit duel te kunnen gebruiken om weer wat dichter bij het iconische topscorersrecord van Ali Daei te komen. Hij is echter niet de enige geselecteerde Portugees die bijzonder hongerig is naar goals.

Portugal heeft naast Ronaldo nóg een doelpuntensensatie in huis
© Pro Shots
Portugal
Portugal
1 - 0
Azerbeidzjan
Azerbeidzjan

André Silva hoopt dat zijn waanzinnige vorm in dit seizoen voldoende zal zijn voor een basisplaats tegen Azerbeidzjan. De 25-jarige spits van Eintracht Frankfurt zat bij de vorige interlandperiode niet eens bij de selectie, maar voor de komende interlands kon bondscoach Fernando Santos simpelweg niet om hem heen. Een speler die Erling Haaland, Thomas Müller en Wout Weghorst voorblijft in het MVP-klassement van de Bundesliga: die stuur je een uitnodiging. Makkelijk zat.

Hoe zal men bij AC Milan naar de ontwikkeling van André Silva kijken? De Italianen legden in de zomer van 2017 liefst 38 miljoen euro op tafel voor de aanvaller, die als van FC Porto overgekomen toptalent echter tijd nodig had om zijn draai te vinden. Die tijd was er niet bij Milan en na een teleurstellend debuutseizoen werd André Silva op huurbasis naar Sevilla gestuurd. Een jaar later vertrok hij met een tweejarig huurcontract naar Duitsland.

Frankfurt kon zijn steraanvallers na een topseizoen simpelweg niet meer behouden en nam in de zomer van 2019 afscheid van Luka Jovic (Real Madrid), Sébastien Haller (West Ham United) en Ante Rebic. Laatstgenoemde vertrok naar Milan en daar kwam André Silva voor terug. De Portugees kende met zestien goals in alle competities een goed eerste jaar, maar is dit seizoen pas écht los gekomen. Afgelopen weekend was het met een assist en twee goals tegen Union Berlin opnieuw raak in de André Silva-show. (tekst gaat verder onder de samenvatting)

Zijn dubbelslag van zaterdagmiddag bracht het totaal op 21 competitiedoelpunten in dit seizoen. Daarmee staat André Silva samen met Erling Haaland op de tweede plek in het Duitse topscorersklassement. De Portugees is de eerste speler in de historie van Frankfurt die dit aantal al na 26 speelronden heeft bereikt. Met nog acht speelronden te gaan is André Silva nog maar vijf goals verwijderd van het clubrecord dat Bernd Hölzenbein al in de jaren zeventig vestigde.

André Silva is niet alleen een afmaker, maar ook een aangever. Zijn zeven assists in dit Bundesliga-seizoen zorgen ervoor dat hij alleen Robert Lewandowski voor zich moet dulden in het MVP-klassement van de Bundesliga. Bij Frankfurt, dat André Silva inmiddels definitief heeft overgenomen van Milan, zijn ze dolgelukkig met de geweldige vorm van de Portugees. Over Jovic, Haller, Rebic of Bas Dost heeft vrijwel niemand het meer in en rondom de Commerzbank-Arena.

Nu hoopt André Silva het ook te mogen laten zien in de nationale ploeg. De aanvaller speelde tot dusver al 37 interlands voor zijn land, waarin hij zestien keer trefzeker was. De spelers van het Portugese elftal zijn het in de zoektocht naar goals misschien gewend geraakt om steeds maar weer Ronaldo te zoeken; het lijkt wijs om in deze interlandperiode ook eens de weg naar André Silva te kiezen.

mvp-klassement in de bundesliga

Naam: Club: Goals: Assists: Totaal:
Robert Lewandowski Bayern München 35 9 44
André Silva Eintracht Frankfurt 21 7 28
Erling Haaland Borussia Dortmund 21 4 25
Thomas Müller Bayern München 10 14 24
Wout Weghorst VfL Wolfsburg 17 5 22
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.