Portugal en Luxemburg ageren bij UEFA over Oekraïense Braziliaan

Reacties

De UEFA is een onderzoek begonnen naar de inzetbaarheid van Júnior Moraes voor Oekraïne. Portugal en Luxemburg hadden een klacht ingediend.

Portugal en Luxemburg ageren bij UEFA over Oekraïense Braziliaan

Morais debuteerde op 22 maart in de EK-kwalificatie-wedstrijd tegen Portugal (0-0) op 31-jarige leeftijd als invaller voor Oekraïne. Drie dagen later was hij basiskracht tegen Luxemburg, dat met 2-1 ten onder ging. De aanvaller had een week ervoor zijn Oekraïense paspoort ontvangen.

Het is nog de vraag of de bijdrage van de aanvaller van Shakhtar Donetsk uiteindelijk een positief resultaat zal opleveren voor Oekraïne. Luxemburg en Portugal betwisten de inzetbaarheid van de geboren Braziliaan en hebben deze zaak aangekaart bij de UEFA.

De Europese bond gaat de officiële klacht onderzoeken. Mogelijk wordt de uitslag van de twee wedstrijden veranderd in een reglementaire 3-0 nederlaag.

Volgens de FIFA-reglementen is een wijziging van voetbalnationaliteit na de achttiende verjaardag alleen toegestaan als de speler minimaal vijf jaar lang aan één stuk heeft geleefd in zijn nieuwe voetballand. In het geval van Morais is niet aan die voorwaarde voldaan vanwege een tijdelijke verhuizing naar het Chinese Tianjin Quanjian in 2017.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.