Poolse club komt met opvallend statement na racistisch schandaal

Reacties

Polen werd woensdag opgeschrikt door een racistisch schandaal in het nationale bekertoernooi. Een dag later komt het blaam treffende Slask Wroclaw met een opvallend statement op de website.

Poolse club komt met opvallend statement na racistisch schandaal

De achtste finale tussen Sandecja Nowy Sacz en Slask Wroclaw was aanbeland bij penalty's toen het voorval zich voordeed. Toen de Senegalees Elhadja Maissa Fall aan de beurt was, gingen uitsupporters van Slask tekeer door onder meer apengeluiden te maken.

Daarop besloten de spelers van Sandecja direct het veld te verlaten en maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd in het zuiden van Polen.

In het statement dat Slask donderdagochtend naar buiten bracht, geeft de club aan alle vormen van haatzaaien te veroordelen. 'We zijn sterk tegen elke vorm van discriminatie op basis van geslacht, ras, etnische afkomst, religie, overtuiging en verbale agressie.' Wat er met de wedstrijd gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

Tot zover het logische deel van de verklaring. Verderop valt namelijk te lezen dat Slask het niet eens is met de actie van de Sandecja-spelers om van het veld te gaan. 'We zijn teleurgesteld dat door de beslissing van de thuisploeg om het veld te verlaten, terwijl wij met 2-1 voorstonden in de penaltyreeks, de wedstrijd niet op een sportieve manier werd afgewerkt.'

Wat er met de wedstrijd gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. De zaak zal worden behandeld door de Poolse voetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.