Poolse bondscoach laat arbitrage met rust na bijzonder tegendoelpunt

Een erg bijzonder tegendoelpunt werd Polen dinsdag fataal in de eerste groepswedstrijd tegen Senegal (1-2). De Poolse bondscoach Adam Nawalka wilde er niet te veel woorden aan vuil maken.

In de tweede helft, bij een 0-1 voorsprong voor Senegal, ging Mbaye Niang vanwege een blessure naar de kant. Na een korte behandeling kreeg de aanvaller van de vierde man toestemming om het veld weer te betreden. Juist op dit moment wilde Grzegorz Krychowiak de bal terugspelen naar zijn doelman Wojciech Szczesny. Niang kon onderscheppen en scoren.

0-2 bleek uiteindelijk een achterstand die Polen niet meer weg kon poetsen. 'Het was een merkwaardig doelpunt', keek Nawalka na afloop terug. 'Ik ben ervan overtuigd dat mijn spelers Niang niet in het veld hebben zien komen. Wojciech probeerde de situatie nog te redden, maar helaas. We waren erg verrast, er was een hoop onduidelijkheid.'

Nawalka weigerde echter om met de beschuldigende vinger naar de arbitrage te wijzen: 'Ik denk niet dat er excuses zijn voor ons slechte spel in de eerste helft', keek de bondscoach vooral naar zijn ploeg. 'We waren niet agressief genoeg en ik was niet tevreden over onze flanken en ons middenveld. We deden het beter in de tweede helft, maar het was niet goed genoeg. We weten dat het beter moet en ik ben ervan overtuigd dat mijn spelers op de juiste manier zullen reageren.'

Aliou Cissé
Senegal werd het eerste Afrikaanse land dat op dit WK een wedstrijd wint. 'Heel Afrika staat achter ons en wij zijn er trots op om Afrika te vertegenwoordigen', zei bondscoach Aliou Cissé. 'We hebben deze wedstrijd gewonnen dankzij een uitstekende discipline. We speelden compact, waren agressief en hebben goed gevoetbald. Polen had meer balbezit, maar als zij een fout maakten, waren wij klaar om toe te slaan. Ik ben erg trots op mijn spelers.'