Politie wil kampioenswedstrijd Liverpool op neutraal terrein

Reacties

Als het aan de politie ligt, wordt de kampioenswedstrijd van Liverpool op neutraal terrein afgewerkt. Gevreesd wordt voor een enorme chaos omdat de fans van Liverpool aanwezig willen zijn bij de eerste landstitel sinds 1990.

Politie wil kampioenswedstrijd Liverpool op neutraal terrein
© Pro Shots

Donderdag werd bekend dat de Premier League komende maand hervat wordt en dus kan Liverpool de titelstrijd vervolgen. De ploeg van manager Jürgen Klopp heeft met nog negen duels te gaan liefst 25 punten voorsprong op nummer twee Manchester City, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Overigens is de kampioenswedstrijd van Liverpool niet het enige duel dat de politie van South Yorkshire niet in het stadion van de thuisclub afgewerkt wil hebben. Ook Manchester City - Liverpool, Manchester City - Newcastle United, Manchester United - Sheffield United, Newcastle United - Liverpool en Everton - Liverpool zullen op neutraal terrein moeten worden gespeeld.

'We hebben een akkoord bereikt dat rekening houdt met de wensen van de fans en tegelijkertijd de politie-inzet minimaliseert', laat adjunct-hoofdcommissaris van de politie van South Yorkshire weten. 'Het merendeel van de resterende wedstrijden zal worden gespeeld zoals gepland, met een klein aantal wedstrijden op neutrale locaties.'

De Premier League besvestigt vrijdagmiddag dat er een plan ligt voor duels op neutrale grond, maar stelt ook dat het uitgangspunt is alle duels uit en thuis af te werken. Wel wordt dus al een voorbehoud gemaakt waar nodig uit te wijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.