Speelschema FA Cup-toernooi bekend: finale op 1 augustus

De Engelse voetbalbond heeft vrijdagochtend het speelschema voor het restant van het FA Cup-toernooi bekendgemaakt. De finale staat gepland op 1 augustus.

Donderdag werd bekend dat de Premier League definitief hervat gaat worden vanaf 17 juni en nu zijn ook de speeldata voor het grootste Engelse bekertoernooi bekend. Op 27 en 28 juni worden eerst de kwartfinales afgewerkt, die wedstrijden stonden oorspronkelijk gepland op 21 en 22 maart. Het gaat om de volgende duels:

De halve finales worden afgewerkt op 11 en 12 juli, de eindstrijd staat dus gepland op 1 augustus. Dat heeft ermee te maken dat de voetbalbonden uiterlijk 3 augustus de bekerwinnaar moeten doorgeven aan de UEFA, zodat de Europese tickets kunnen worden verdeeld. Om die reden wordt bijvoorbeeld ook de Belgische bekerfinale op 1 augustus afgewerkt.

Vorig seizoen won Manchester City de FA Cup door Watford in de finale met 6-0 te verslaan. De ploeg van Pep Guardiola krijgt nu dus de kans om die titel te prolongeren. Eerder in het seizoen won City ook al de League Cup, Aston Villa verloor de finale met 2-1. Het kampioenschap is normaal gesproken een utopie voor Guardiola en consorten, de achterstand op Liverpool is gigantisch.