Pogba-deal roept herinneringen op: 'Sir Alex was woest en sloeg op tafel'

Reacties

Rafaela Pimenta, de voormalig rechterhand van Mino Raiola, heeft in gesprek met The Guardian speciale herinneringen opgehaald aan de transfer van Paul Pogba naar Manchester United en een 'meeting' met Sir Alex Ferguson.

Pogba-deal roept herinneringen op: 'Sir Alex was woest en sloeg op tafel'
© Pro Shots

Pimenta was gedurende twee decennia de zakenpartner van spelersmakelaar Raiola en is na diens dood in april vorig jaar naar voren getreden als dealmaker voor spelers als Erling Haaland, Matthijs de Ligt en Pogba, die vanwege een positieve dopingtest een schorsing boven het hoofd hangt.

De onderhandelingen met United over de transfer van Pogba in de zomer van 2016 zal Pimenta niet snel vergeten. 'Ik zei tegen Mino: "We moeten de transfersom van Gareth Bale (101 miljoen euro, red.) plus één euro erbij regelen. Mino zei: "Waarom?" Ik zei: "Dan kunnen we het transferrecord van Jonathan Barnett (de makelaar die de transfer van Bale van Tottenham Hotspur naar Real Madrid regelde, red.) verbreken." We hadden maar één euro nodig, maar uiteindelijk viel de transfersom veel hoger uit', aldus Pimenta.

Pogba verhuisde voor zo'n 105 miljoen euro naar United, waar hij al eerder van 2009 en 2012 in de jeugd speelde. In die periode leerde Pimenta Ferguson beter kennen. 'Mino en ik hadden eens een meeting met Sir Alex, maar dat werd een regelrechte ramp. Het begon slecht en eindigde slecht', zei de Braziliaanse spelersmakelaar en juriste.

'Sir Alex stormde binnen en hij was woest', aldus Pimenta, die in het interview in het midden liet waar de voormalig manager van United zo kwaad over was. 'Sir Alex sloeg op de tafel, waardoor overal thee lag. Hij was al rood aangelopen en vervolgens werd ook Mino witheet.' Pogba verliet United vorig jaar zomer na zes jaar transfervrij voor Juventus.

Aan het begin van dit jaar sprak VI's Tom Knipping uitvoerig met Rafaela Pimenta. Lees hier hoe zij na het overlijden van Mino Raiola het 'Raiola-imperium' overnam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.