Pogba voorlopig geschorst na positieve dopingtest

Reacties

De moeizame carrière van Paul Pogba krijgt een volgende klap. De middenvelder van Juventus is aan het begin van dit seizoen betrapt op het gebruik van doping. Dit is inmiddels bevestigd door de Italiaanse dopingautoriteit, die hem voorlopig geschorst heeft.

Pogba voorlopig geschorst na positieve dopingtest
© Pro Shots

Pogba heeft na de wedstrijd tegen Udinese op 20 augustus positief getest op het gebruik van testosteron. Vervolgens kwam de Franse middenvelder nog wel in actie tijdens de eerstvolgende duels met Bologna en Empoli. Hij werd voor deze interlandperiode niet opgeroepen door bondscoach Didier Deschamps.

Voor Pogba is dit een volgend pijnlijk moment in zijn carrière. Nadat hij bij Manchester United op het tweede plan was beland, keerde hij in 2022 terug bij Juventus. Pogba liep echter een zware knieblessure op en kwakkelde vervolgens met zijn fysieke gesteldheid. In totaal speelde hij daardoor nog maar twaalf duels sinds zijn terugkeer in Turijn.

Een van de laatste grote dopingzaken in de voetballerij speelde zich af rondom toenmalig Ajax-keeper André Onana. De goalie werd op 5 februari 2021 voor een jaar geschorst vanwege het gebruik van het verboden middel Furosemide. De dopingstraf werd later verlaagd door het CAS.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.