Pochettino ziet vermoeidheid toeslaan bij Spurs: 'We hadden het erg zwaar'

Reacties

Mauricio Pochettino wil niet te lang stil blijven staan bij de nederlaag van zaterdagmiddag tegen West Ham United (0-1). De manager van Tottenham Hotspur vond dat zijn ploeg vooral in balbezit tekort kwam in de generale repetitie voor het heenduel met Ajax en maakt zich zorgen over de fysieke gesteldheid van zijn spelers.

Pochettino ziet vermoeidheid toeslaan bij Spurs: 'We hadden het erg zwaar'

Tottenham ging tegen West Ham voor het eerst onderuit in het nieuwe stadion en kwam bovendien voor het eerst sinds 13 januari (0-1 tegen Manchester United, tevens de laatste thuisnederlaag) niet tot scoren in een thuiswedstrijd. 'Ik denk dat we niet goed omsprongen met balbezit', reageerde Pochettino na afloop bij de BBC. 'Het was een moeilijke wedstrijd, maar in de tweede helft gaven we veel ruimte weg waardoor zij konden counteren.'

Spurs kan zich in de strijd om een plek bij de topvier, goed voor een rechtstreeks ticket voor de Champions League, eigenlijk geen puntenverlies veroorloven. Toch wil Pochettino de wedstrijd tegen West Ham snel achter zich laten. 'We moeten vooruit kijken', richtte de Argentijnse manager de blik op de thuiswedstrijd van komende dinsdag tegen Ajax. 'We moeten niet de hele tijd gaan denken aan wat we vandaag niet hebben gedaan.'

Het zware programma begint zijn tol te eisen, ziet Pochettino. Tottenham mist door blessures belangrijke krachten als Harry Kane en Moussa Sissoko en tegen West Ham werden Jan Vertonghen en Kieran Trippier gespaard. Afgelopen dinsdag speelde het tweetal nog wel mee in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion, nadat Spurs de zes dagen daarvoor twee keer op Manchester City stuitte.

'We begonnen aan deze wedstrijd in een andere conditie, dat was in de tweede helft een belangrijke factor. Het was erg zwaar vandaag', zei Pochettino, die beseft dat Spurs nu nog aan de bak moet om bij de eerste vier te eindigen. 'Het is een gevecht, een race, maar dat wisten we van tevoren.' AFC Bournemouth en Everton zijn de laatste twee tegenstanders en tussendoor is Ajax dus twee keer de opponent in de halve finale van de Champions League.

Waar liggen de kansen voor Ajax tegen Tottenham Hotspur?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.