Pochettino negeert Madueke: 'Geblesseerd? Nee, het zijn keuzes'

Reacties

Chelsea-manager Mauricio Pochettino won woensdag in de League Cup weer eens, maar had daar Noni Madueke niet voor nodig. De oud-PSV'er zat niet eens bij de selectie voor het duel tegen Brighton & Hove Albion.

Pochettino negeert Madueke: 'Geblesseerd? Nee, het zijn keuzes'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 0
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Na afloop werd de Argentijn gevraagd waarom Madueke niet bij de wedstrijdselectie zat. De Britse media dachten aanvankelijk aan een blessure bij de 21-jarige vleugelaanvaller, die eerder dit jaar nog indruk maakte bij de topclub uit Londen.

'Een blessure?', reageerde Pochettino daarop. 'Nee, Noni heeft geen blessure. Ik heb hem buiten de wedstrijdselectie gelaten. Het is een bewuste keuze geweest.'

De aanvaller lijkt daarmee op een zijspoor te zijn beland in Londen. Madueke speelde dit seizoen pas 124 officiële minuten mee bij Chelsea. Daarin scoorde hij wel een keer, tegen AFC Wimbledon in de tweede ronde van de League Cup. Daarmee behoedde hij de club uit Londen voor een blamage.

Madueke kent zodoende een roerig eerste jaar bij Chelsea. Afgelopen winter verkaste de aanvaller voor een miljoenenbedrag van PSV naar Chelsea, waar hij in de eerste maanden direct een van de uitblinkers was aan Londense zijde. Nu Pochettino de manager is bij Chelsea, lijken de kaarten anders geschud voor de Engelse jeugdinternational.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.