Madueke behoedt Chelsea voor gigantische blamage

Reacties

Chelsea heeft woensdagavond een blamage weten te voorkomen. De Londense topclub ontving op Stamford Bridge het nietige AFC Wimbledon, maar had veel moeite met de ploeg uit de League Two.

Madueke behoedt Chelsea voor gigantische blamage
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 1
AFC Wimbledon
AFC Wimbledon

Met Jong Oranje-international Ian Maatsen en oud-PSV’er Noni Madueke in de basisopstelling had Chelsea de handen vol aan Wimbledon. Op heldhaftige wijze probeerde de underdog de ploeg van manager Mauricio Pochettino op Stamford Bridge te frustreren. Dat lukte ook naar behoren.

Binnen twintig minuten kreeg Wimbledon loon naar werken. Aanvaller Josh Davison versierde een strafschop, vleugelspeler James Tilley pakte het cadeautje uit. De linkspoot schoot de bal achter doelman Robert Sánchez, die eerder deze maand nog voor 23 miljoen euro werd overgenomen door Brighton & Hove Albion.

Op slag van rust trok Madueke de stand echter gelijk. Eveneens vanaf elf meter zette hij Chelsea weer naast Wimbledon. Een sprookje bleef uit, want invaller Enzo Fernández schoot ruim een kwartier voor tijd Chelsea voorbij de subtopper van het vierde niveau van Engeland. Daardoor bleef een gigantische domper Pochettino bespaard.

Overige uitslagen:

Bekijk hier al onze video's
Meer League Cup
Meer over League Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.