Pochettino moet vrezen voor schorsing na 'woede-uitbarsting'

Reacties

De FA heeft Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino op het matje geroepen. De normaliter zo rustige Argentijnse coach ging na het verloren duel bij Burnley flink over de schreef.

Pochettino moet vrezen voor schorsing na 'woede-uitbarsting'

Spurs leed een uitermate pijnlijke nederlaag in het duel van zaterdag (2-1). De openingstreffer van Chris Wood, hij kopte raak uit een hoekschop, had volgens Pochettino nooit mogen vallen. De hoekschop werd in zijn ogen volledig onterecht gegeven door Mike Dean, die daartoe besloot nadat Spurs-verdediger Jan Vertonghen en Burnley-middenvelder Jeff Hendrick allebei naar de bal gleden. Uit de herhaling bleek dat Dean samen met zijn arbitrale team inderdaad een achterbal had moeten geven.

Direct na dat moment toonde Pochettino al in woord en gebaar aan de zijlijn zijn woede, maar direct na het laatste fluitsignaal deed hij dat nog eens dunnetjes over. Hij liep richting Dean en beet hem diverse teksten toe, waarna hij moest worden weggehaald door omstanders. Ook in de catacomben zou de coach van de Londenaren zich niet onbetuigd hebben gelaten.

Hoewel Pochettino na afloop zijn excuses aanbood, meent de FA dat hij toch de regels overtreden heeft. Zijn taalgebruik en gedrag zijn ontoelaatbaar, meent de Engelse voetbalbond. Pochettino heeft tot donderdag 19.00 uur om met een verklaring te komen. Daarna zal worden geoordeeld of en wat voor eventuele sanctie hij krijgt.

Opvallend is dat Dean wel van het duel van woensdag is gehaald. Dan zou de leidsman als vierde man fungeren bij het uitduel van Tottenham bij Chelsea. Die rol vertolkt de scheidsrechter nu bij het duel Manchester City-West Ham United.

Voor Spurs was de nederlaag bij Burnley pijnlijk. Het gat met de toptwee, respectievelijk Liverpool en Manchester City, bedraagt nu immers vijf en zes punten.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.