Pochettino koestert hoop in Europa met Ajax als voorbeeld

Reacties

Tottenham Hotspur kan woensdagavond tegen Bayer Leverkusen een belangrijke stap zetten op weg naar overwintering. Manager Mauricio Pochettino is hoopvol ondanks de lichte vormcrisis bij de Londenaren.

Pochettino koestert hoop in Europa met Ajax als voorbeeld

'Voor een club als Tottenham is het lastig om de Champions League te winnen, maar we moeten geloven in onze kansen. Dan kun je het gevecht aangaan met ploegen als Real Madrid, Barcelona en Bayern München. In voetbal kan veel gebeuren. Toen Olympique Marseille en Ajax (1993 en 1995, red.) de Champions League wonnen, toen verdienden ze het ook. Zij hadden geweldige elftallen', gaf Pochettino tijdens zijn persconferentie als voorbeeld.

Wie realistisch kijkt naar de huidige vorm van Tottenham, ziet dat de ploeg het lastig heeft.  Met name in aanvallend opzicht. Met slechts drie goals in de laatste vijf wedstrijden begint scoren een probleem te worden. Tottenham won op 2 oktober voor het laatst, dat was ook de dag waarop de Londenaren voor het laatst twee keer scoorden in één wedstrijd. Manchester City werd met 2-0 verslagen.

'We creëren dezelfde kansen als we voorheen deden. Het probleem is ook dat we geen tijd hebben om specifiek te trainen. Rusten en herstellen heeft prioriteit. Natuurlijk kijken we veel beelden terug, maar het gaat meer om mentaliteit', aldus Pochettino, die woensdagavond met Tottenham begint aan de zesde wedstrijd in achttien dagen.

Volgens de Argentijn moeten zijn spelers hun killersinstinct meer laten spreken, zoals Vincent Janssen dat deed in de laatste twee duels door strafschoppen te benutten. 'Agressief zijn met je energie, dat is belangrijk. Mijn spelers weten echt wel hoe ze moeten schieten. Soms gaat het meer om het gevoel van vrijheid, schieten wanneer het kan', legde Pochettino tegenover Engelse media uit bij zijn vooruitblik op het duel met Leverkusen.

Kane
Tegen de Duitse Champions League-opponent kan hij nog niet over Harry Kane beschikken. In de beladen derby tegen Arsenal is de spits zondag wellicht wel weer inzetbaar. De bedoeling is dat de concurrent van Janssen donderdag weer voor het eerst volledig traint. Dinsdag meldde Kane zich weer op het trainingsveld.

Na de kraker tegen Arsenal wacht een interlandperiode, waarin Kane mogelijk weer in actie komt voor Engeland. 'Als club kunnen wij alleen adviseren. Een goed voorbeeld is dat van Danny Rose. Hij speelde tegen Manchester City voor het eerst weer na de blessure die hij had opgelopen bij de nationale ploeg. Vervolgens kwam hij direct weer in actie voor Engeland en had hij een terugval. Wij hebben daar als Tottenham geen invloed op.'

De aan zijn knie geblesseerde Toby Alderweireld lijkt de race tegen de klok voor het duel met Arsenal niet te halen. Érik Lamela is er tegen Leverkusen niet bij vanwege een heupblessure.

Stand Groep E
AS Monaco 3-5 (+1)
Tottenham Hotspur 3-4 (0)
Bayer Leverkusen 3-3 (0)
CSKA Moskou 3-2 (-1)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.