Verlossende goal specialist Janssen levert Spurs een punt op

Vincent Janssen heeft tegen Leicester City zijn eerste doelpunt in de Premier League gemaakt. De treffer van de Nederlandse spits was niet genoeg voor de overwinning voor Tottenham Hotspur: 1-1.

In het vorige competitieduel met Bournemouth stond Heun-Min Son nog in de spits bij Spurs, maar tegen Leicester begon de Zuid-Koreaan als linksbuiten, waardoor Janssen weer aan de aftrap kon verschijnen. Net als het hele seizoen was de ex-AZ'er erg actief in de eerste helft. De 22-jarige Janssen heeft zich in korte tijd erg populair gemaakt in Londen met zijn enorme energie en werklust, maar tot veel doelpunten leidde dat nog niet.

In negen optredens in de Premier League (drie basisplaatsen) wist hij het net niet te vinden. Wel scoorde Janssen al twee keer in het League Cup-toernooi, beide keren vanaf de strafschopstip. In de 44ste minuut van het duel met The Foxes verschafte hij zichzelf een nieuwe kans vanaf elf meter. De Nederlander ging naar de grond in een duel met Robert Huth en was er als de kippen bij om de bal op te eisen. Doelman Kasper Schmeichel was vervolgens kansloos toen Janssen de bal hard door het midden binnen schoot. Het leidde tot grote ontlading bij Janssen en heel White Hart Lane.

Tottenham ging daardoor met een 1-0 voorsprong rusten, maar kon daar in de tweede helft niet lang van genieten. Jamie Vardy bediende Ahmed Musa, die Hugo Lloris van dichtbij verschalkte. Het was pas de eerste competitietreffer die Spurs vanuit open spel moest incasseren. De slechts vier goals die Lloris tot dan toe om zijn oren kreeg, vielen allemaal uit een corner, vrije trap, of strafschop.

Na de gelijkmaker ging Tottenham nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer. Met name Janssen was daar een aantal keer dichtbij, eerst met een vrije trap, die net naast de kruising belandde, en later met een schot uit de draai. Zijn eerste velddoelpunt in een officieel duel bleef echter uit, net als de zege voor Spurs.

De Londenaren staan daarmee op de vierde plaats met drie punten achterstand op koplopers Manchester City en Arsenal. Liverpool heeft net als Spurs twintig punten, maar komt zaterdagavond nog in actie tegen Crystal Palace. Regerend kampioen Leicester staat met acht punten minder op een twaalfde plaats.