Pochettino hekelt scheidsrechter na Londense derby

Spurs-manager Mauricio Pochettino zag zaterdagmiddag tijdens de North London Derby een grote rol weggelegd voor scheidsrechter Mike Dean. De Argentijnse trainer baalde van het optreden de scheidsrechter in de clash, die met 2-0 gewonnen werd door Arsenal.

Tijdens de eerste helft scoorden The Gunners twee keer. De eerste goal kwam voort uit een vrije trap, die ogenschijnlijk geen vrije trap was. De 2-0 werd gemaakt op het randje van buitenspel. 'Ik denk dat ik niets hoef te zeggen', begon Pochettino na afloop van de verloren derby in gesprek met de Engelse pers. 'Het was duidelijk voor iedereen hier en degenen die thuis de wedstrijd keken...'

'Het is moeilijk te accepteren, maar dit is voetbal', vervolgde de Argentijn. 'De details vielen in ons nadeel uit en dan wordt het moeilijk om te winnen. Tegen Swansea (0-0, red) was het overigens ook al Mike Dean', doelde de manager op de negatieve rol die Dean speelde tijdens het gelijkspel tegen de club uit Wales eerder dit seizoen.

Wenger
Arsène Wenger, die doorgaans bij arbitrale dwalingen er als de kippen bij is om dat aan te stippen, hield zich na afloop van het gewonnen duel op de vlakte. 'Ik kan je genoeg voorbeelden geven waarin wij benadeeld werden. In dit geval weet ik niet of de beslissingen van de scheidsrechter in ons voordeel waren', vertelde de Fransman, die lovend was over zijn eigen ploeg. 'We hebben onze defensieve focus negentig minuten lang niet verloren.'

Wenger rukt met zijn team op naar plek vijf in de Premier League. De achterstand op stadsgenoot Tottenham Hotspur bedraagt nog één punt.