Pochettino duidelijk over tribuneklant Xavi Simons

Xavi Simons komt bij Paris-Saint-Germain de laatste weken niet meer aan minuten. De jeugdinternational krijgt ook als invaller geen kans meer. Trainer Mauricio Pochettino geeft uitleg.

PSG
PSG
2 - 2
Troyes
Troyes

Simons heeft dit seizoen in vijf Ligue 1-duels minuten gemaakt. Maar de laatste weken komt hij niet voor in de plannen van Pochettino. Voor de negentienjarige aanvaller was er zondag zelfs geen plaats meer in de wedstrijdselectie. Ook met de Franse titel op zak weigert Pochettino de aanstormende talenten speeltijd te geven. Het levert de Argentijnse coach, die zondag wel de achttienjarige Ismaël Gharbi zijn competitiedebuut liet maken, kritiek op van de morrende PSG-achterban.

'Ik heb niet gezegd dat ze zouden spelen. Ik heb gezegd dat ze misschien minuten zouden krijgen', gaf Pochettino na afloop van het duel met Troyes (2-2) uitleg over zijn keuze de beloftes als Simons links te laten liggen. 'We hebben een selectie van meer dan dertig gevestigde namen. Er is weinig plaats voor de jonge spelers. Ze moeten hun speelminuten verdienen. Ze trainen vanaf dag één mee. Dat is een eerste stap.'

De gevestigde namen gaven zondag niet thuis tegen Troyes, dat ondanks een 2-0 achterstand een punt pakte tegen PSG. Volgens Pochettino was het gelijkspel niet de terechte uitslag. 'We verdienden de zege. Het is wel lastiger als je geen druk meer hebt en je om niets meer speelt. Ons doel de Franse titel is bereikt. We respecteren de tegenstanders en spelen om te winnen.'

Samenvatting: PSG geeft voorsprong weg tegen laagvlieger

In januari besteedden we aandacht aan de doorbraak van Xavi Simons.