Plymouth beleeft gelijkspel tegen Feyenoord als schoolreisje

Reacties

Een oefenduel tussen Feyenoord, dat met voornamelijk wisselspelers speelde, en het Engelse Plymouth Argyle is geëindigd in 0-0. De Engelsen zelf spreken van een 'surprise encounter' en 'surreal day'. Een blog op de clubwebsite laat zien dat de ploeg van het derde niveau in Engeland de dag beleefde als een heus schoolreisje.

Plymouth beleeft gelijkspel tegen Feyenoord als schoolreisje

Plymouth is deze dagen op trainingskamp in Nederland, maar zag oefenduels met Jong FC Twente en FC Emmen worden afgelast. Daarop besloot de club meerdere Eredivisieclubs aan te schrijven, in de hoop alsnog een sparringpartner te vinden. Tot hun eigen stomme verbazing reageerde Feyenoord. Bij de Rotterdammers speelden onder anderen Nicolai Jörgensen, Sofyan Amrabat (foto) en Miquel Nelom, maar het duel met de ploeg uit de League One eindigde in 0-0.

Plymouth zelf kan zijn geluk niet op, gezien de berichtgeving op de eigen website. 'Het was een prima dag', aldus manager Derek Adams. 'We hebben ons omgekleed in het stadion en de wedstrijd gespeeld op het trainingscomplex. Ze hebben mooie faciliteiten en de jongens vonden het prachtig om tegen de kampioen van Nederland te oefenen.' Ook spreekt de club van een 'surreal day', een onwerkelijke dag.

In een blog dat de website iedere dag bijhoudt over het trainingskamp wordt echter duidelijk dat de hele Plymouth-crew zo blij als een kind was met het uitje. Nadat de spelersgroep 's ochtends te horen kreeg dat er een geheime oefenwedstrijd gespeeld zou worden - de tegenstander bleef onbekend - gingen de spelers raden. Het blog beschrijft hoe er tijdens de busreis telkens hoopvol bestemmingen en mogelijke tegenstanders werden besproken. Het eindresultaat - een oefenwedstrijd met Feyenoord - werd met blijdschap ontvangen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.