Plots scorend De Graafschap hengelt Benschop binnen

Reacties

Charlison Benschop is de nieuwe spits van De Graafschap. De hekkensluiter van de Eredivisie was al geruime tijd op zoek naar een nieuwe aanvalsleider, maar liep meerdere blauwtjes. Bij de 29-jarige Benschop (die wordt gehuurd van FC Ingolstadt 04) heeft de club nu wél succes.

Plots scorend De Graafschap hengelt Benschop binnen

Benschop brak in Nederland door bij RKC Waalwijk, waarna hij via AZ en Stade Brest in Duitsland neerstreek. Eerst werd hij verhuurd aan Fortuna Düsseldorf, dat hem later definitief overnam. Via Hannover 96 belandde hij afgelopen zomer bij Ingolstadt, waarvoor dit seizoen één keer scoorde in de Tweede Bundesliga. Hij kwam bij de hekkensluiter echter maar negen keer (waarvan drie keer basis) in actie.

In Doetinchem geldt hij nu als de oplossing voor een behoorlijk hoofdpijndossier. Door een schrijnend gebrek aan goals was De Graafschap al geruime tijd op zoek naar een spits voor de tweede seizoenshelft. Manager voetbalzaken Peter Hofstede probeerde het bij jongens als Kaj Sierhuis en Vincent Vermeij, maar zij kozen voor respectievelijk FC Groningen en FC Den Bosch. Door de naam van Cyriel Dessers kon een streep omdat hij in de winterstop geblesseerd raakte, terwijl ook namen als Sven Braken en Michael de Leeuw de revue passeerden.

Opvallend genoeg kwam De Graafschap afgelopen weekend juist volop tot scoren. Uitgerekend spits Fabian Serrarens (die de laatste weken van alle kanten vernam dat zijn werkgever druk op zoek is naar een vervanger annex concurrent voor hemzelf) hielp de hekkensluiter met een hattrick aan een eclatante en belangrijke 5-1 zege op Fortuna Sittard. Desondanks heeft De Graafschap nu Benschop naar De Vijverberg gehaald.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.