Ploeterend Groningen herstelt zich dankzij Padt en Doan van vroege domper

Reacties

FC Groningen heeft vrijdagavond ondanks een dramatische beginfase een punt veroverd in de Eredivisie-wedstrijd bij VVV-Venlo. De noorderlingen, die bezig zijn aan een zwakke reeks, sloten een rumoerige week af met een 1-1 gelijkspel.

Ploeterend Groningen herstelt zich dankzij Padt en Doan van vroege domper

Voorafgaand aan deze speelronde waren er twee Eredivisie-clubs die in 2018 nog op nul zeges stonden: FC Twente én FC Groningen. De noorderlingen hadden, nog los van de tegenvallende prestaties, een hectische week achter de rug, waarin de affaire rond Lars Veldwijk veel aandacht opeiste. Woensdag haalde FC Groningen de headlines met de benoeming van Danny Buijs tot hoofdtrainer. Na het seizoen neemt de oud-prof de taken over van Ernest Faber, die zijn aflopende contract niet verlengt.

Bij VVV-Venlo heerst juist de serene rust. De promovendus heeft formeel nog een paar punten nodig om zeker te zijn van handhaving en probeerde die oogst vrijdag al binnen te halen tegen FC Groningen. De start van de thuisploeg beloofde in elk geval veel goeds. Nadat Lennart Thy al net voorlangs had gekopt, vond Vito van Crooij na anderhalve minuut wél het net. De middenvelder kreeg alle gelegenheid om uit te halen en klopte Sergio Padt met een geplaatste inzet. Diezelfde Padt voorkwam niet veel later de 2-0 door knap redding te brengen op een schot uit de draai van Thy.

Vito van Crooij viert de vroege 1-0 van VVV-Venlo.
Vito van Crooij viert de vroege 1-0 van VVV-Venlo.

FC Groningen ontworstelde zich langzaam aan de houdgreep van VVV-Venlo en sloeg in de vijftiende minuut bij de eerste de beste kans toe. Ritsu Doan kon zomaar opstomen richting het strafschopgebied en haalde succesvol uit. Wat volgde, was een rommelige fase met veel balverlies over en weer. FC Groningen gaf zeker in vergelijking met de eerste tien minuten weinig weg, maar stichtte zelf evenmin veel gevaar.

Dat deden de noorderlingen bij de start van de tweede helft des te meer. Tom van Weert verzuimde evenwel vanuit een kansrijke positie de bal tussen de palen te krijgen en Mimoun Mahi had de pech dat zijn inzet werd geblokt. VVV-Venlo leek al zijn kruit in de beginfase te hebben verschoten en stond al dan niet bewust toe dat FC Groningen het spel maakte. De Limburgers lieten zich echter niet helemaal onbetuigd en kregen via Nils Röseler zelfs een grote kans: een kwartier voor tijd kopte de verdediger op de lat. 

Deze mogelijkheid inspireerde VVV-Venlo tot een slotoffensief en via invaller Torino Hunte werd het late overwicht nog bijna bekroond. De invaller stuitte echter op Padt, die dus opnieuw zijn waarde toonde. Aan de andere kant zag Yoëll van Nieff een vrije trap nog net naast het doel belanden. Bij het scheiden van de markt legde ook Clint Leemans nog aan voor een vrije trap, maar opnieuw was Padt de reddende engel voor FC Groningen.

Door het gelijkspel blijft VVV-Venlo de aanvoerder van het rechterrijtje en verstevigt FC Groningen de dertiende plaats. De equipe van Faber heeft zeven punten meer dan nummer zestien Roda JC Kerkrade. Volgende week vrijdag stuit FC Groningen voor eigen publiek op NAC Breda. VVV-Venlo vervolgt de competitie volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.