Crisis bij FC Groningen: Veldwijk weigerde invalbeurt tegen ADO

Reacties

Het is bijzonder onrustig bij FC Groningen. De resultaten vallen flink tegen en zondag weigerde spits Lars Veldwijk tegen ADO Den Haag (0-0) om in te vallen.

Crisis bij FC Groningen: Veldwijk weigerde invalbeurt tegen ADO

Coach Ernest Faber wilde Veldwijk in de slotfase in zijn ploeg brengen, om zo toch nog een winnend doelpunt te kunnen forceren. De aanvaller besloot zelf echter om op de bank te blijven zitten. Faber bracht daarom Ajdin Hrustic binnen de lijnen en dat zorgde voor een felle reactie van de Groningen-fans, die met spreekkoren in de richting van Faber hun onvrede kenbaar maakten.

'De supporters weten natuurlijk niet dat dit met Lars was gebeurd, dus dan snap ik hun reactie wel', reageerde Faber voor de camera van FOX Sports. 'Maar het was dus wel de bedoeling om Lars in het veld te brengen. Het is wel vervelend wat je dan allemaal hoort vanaf de tribunes. Misschien moeten we de volgende keer maar inseinen wat er aan de hand is.'

Faber wilde nog weinig zeggen over wat voor consequenties dit zal hebben voor Veldwijk: 'Morgen gaan we dit even bespreken met de directie', stelde de coach, die aan het einde van dit seizoen sowieso afscheid zal nemen van Groningen. Van een vervoegde scheiding is wat Faber betreft geen sprake: de oefenmeester heeft, ondanks de slechte vorm van zijn ploeg en de spreekkoren van de supporters, de intentie om het seizoen gewoon af te maken.

Sergio Padt
Doelman Sergio Padt ging direct na afloop van het 0-0 gelijkspel met ADO in gesprek met enkele fans. 'Het is nooit leuk om er op deze manier te staan', zei de keeper. 'Ik maak liever een praatje met ze als we het goed hebben gedaan. Ik vind het jammer dat het zo gaat: je hoopt toch dat de twaalfde man er in dit soort wedstrijden achter gaat staan. Gedeeltelijk gebeurde dat ook wel, maar helaas niet de hele wedstrijd.'

De verwachting is dat Danny Buijs de nieuwe hoofdtrainer van Groningen zal worden, met Hennie Spijkerman als assistent voor de voormalig middenvelder. Padt wilde daar weinig over kwijt: 'Ik wil nog helemaal niet aan de toekomst denken. Kijk wat er nu gebeurt hier: dat is echt geen leuke situatie. Als een speler nu al bezig zou zijn met volgend seizoen, dan is dat een heel slechte zaak.' Aankomende vrijdag speelt Groningen, dat dertiende staat in de Eredivisie, uit tegen VVV-Venlo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.