Fluitconcert voor FC Groningen na mislukt thuisduel met ADO

FC Groningen moet naar beneden blijven kijken. De ploeg van Ernest Faber won na de winterstop nog geen enkel duel en slaagde er zondag ook niet in om ADO Den Haag te verslaan: 0-0.

Na het laatste fluitsignaal moesten de spelers van Groningen een hels fluitconcert incasseren. De noorderlingen deden opnieuw niet aan klantenbinding en speelden ook tegen ADO weer in een zeer slecht gevuld NoordLease Stadion. De fans die wél aanwezig waren zullen zich afgevraagd hebben of Tom Beugelsdijk niet al vroeg in het duel naar de kant had moeten worden gestuurd.

De verdediger van ADO gebruikte zijn elleboog bij duels met Mimoun Mahi en Tom van Weert. Beugelsdijk had echter geluk dat hij alleen voor laatstgenoemde overtreding een gele kaart kreeg en mocht dus op het veld blijven staan. Voor de woeste momenten van de mandekker had ADO overigens al een grote kans gemist: Deyovaisio Zeefuik haalde in de derde minuut een schot van Bjørn Johnsen van de doellijn af.

ADO was in de eerste helft sowieso de gevaarlijkste ploeg, want kort voor rust kopte Danny Bakker uit een hoekschop via de grond op de lat. Tussendoor was de grootste mogelijkheid voor Groningen voor Van Weert, die geen hoek koos en op ADO-doelman Robert Zwinkels schoot. Veel meer momenten van opwinding vielen er niet te noteren in een zeer matige eerste helft.

Tweede helft
In de tweede helft probeerde Groningen er toch nog wat van te maken. De thuisploeg was in de beginfase meer in balbezit dan ADO en door onzeker uitkomen van Zwinkels kreeg Van Weert een aardige mogelijkheid. Aaron Meijers redde zijn keeper echter en greep uitstekend in. Vanwege de grote afstand tot het doel was dit nog geen kans te noemen; de eerste echte kans van de tweede helft viel pas een kwartier voor tijd. Kasper Larsen kopte toen bij een corner op Zwinkels.

Aan de overkant moest doelman Sergio Padt nog een paar keer ingrijpen, bij kansen voor Johnsen, Sheraldo Becker en Nasser El Khayati, en Van Weert kwam namens Groningen diep in blessuretijd nét tekort om een scherpe voorzet binnen te tikken. Zodoende gingen Groningen en ADO in evenwicht uit elkaar.

Groningen blijft na het gelijkspel dertiende staan op de ranglijst en heeft nu 23 punten. Dat zijn er maar zes meer dan Roda JC Kerkrade, dat onder de degradatiestreep staat. Nummer acht van de ranglijst ADO blijft met 32 punten het vizier op de play-offs om Europees voetbal richten.