Plek in voorselectie voor Janssen leidt ook in Mexico tot verbazing

Reacties

Niet alleen in Nederland, maar ook in Mexico zorgt het nieuws dat Vincent Janssen is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor gefronste wenkbrauwen. Het beeld dat de 27-jarige spits bij Monterrey niet in zijn beste vorm steekt, wordt in het land bevestigd.

Plek in voorselectie voor Janssen leidt ook in Mexico tot verbazing
© Pro Shots

Janssen speelde in oktober 2017 voor het laatst in het Nederlands elftal en was onder Danny Blind de vaste spits van Oranje. Na een verhuur aan Fenerbahçe en zijn transfer naar het Mexicaanse Monterrey in 2019 raakte Janssen totaal uit beeld bij de bondscoaches. Een rentree in Oranje lag niet in de lijn der verwachting, maar Louis van Gaal neemt Janssen nu dus op in zijn voorselectie.

'Nee, het is geen grap', schrijft de Mexicaanse sportwebsite Medio Tiempo. 'Van Gaal, de bondscoach van Nederland, verrast door Janssen in zijn voorselectie op te nemen. De spits beleeft nou niet bepaald zijn beste periode op het veld. Onlangs nog werd Janssen zelfs uitgefloten door de fans van Monterrey.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat gebeurde tijdens de thuiswedstrijd tegen Atlas in april, toen Monterrey niet verder kwam dan 0-0. Janssen stond, zoals vaker de afgelopen weken, in de basis. De spits kon echter niet overtuigen en werd uitgejoeld na een misser voor open doel vlak na rust. Janssen ging na ruim zeventig minuten naar de kant.

'Dit hadden we niet zien aankomen', berichtte TNT Sports nadat het nieuws over Janssen bekend werd. De krant El Norte ging daarin mee. 'Hoe vreemd het ook lijkt gezien zijn magere productiviteit bij Monterrey is Janssen opgenomen in de voorselectie.' Journalist José Manuel Elgueta van Canal 6 heeft het over El Toro, de bijnaam van Janssen in Mexico. 'Degene die we zo in twijfel trekken en bekritiseren zit bij de voorselectie van Nederland.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Gaal zal wel gezien hebben dat Janssen sinds medio maart vaste basisspeler is bij de Mexicaanse club. Na een lange droogte scoorde hij op 1 mei eindelijk weer eens tegen Tijuana en een week later opnieuw tegen Atlético San Luis.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.