Play-offs ver weg voor Rutten na nieuwe misstap Anderlecht

De kans dat Anderlecht ontbreekt in de play-offs wordt steeds groter. De ploeg van trainer Fred Rutten kwam op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen SV Zulte-Waregem.

Anderlecht
Anderlecht
0 - 0
Zulte Waregem

Zijn eerste drie wedstrijden als trainer van Anderlecht leverden vier punten op en het duel met Zulte-Waregem had eigenlijk de tweede overwinning moeten opleveren. De club uit Brussel startte uitstekend en Landry Dimata en Yannick Bolasie zorgden vroeg in de wedstrijd voor gevaar. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de bezoekers er echter steeds gevaarlijker uit.

Ook bij de start van de tweede helft was Anderlecht de bovenliggende partij, maar echt grote kansen kreeg de thuisclub niet. Een kwartier voor tijd was Peter Zulj dicht bij 1-0, maar de Oostenrijker had te veel tijd nodig. In de extra speeltijd was Zulj nog dichter bij een doelpunt, maar de lat stond deze in de weg. Ook kreeg Bolasie diep in de extra speeltijd nog een kans.

Het bleef uiteindelijk 0-0, waardoor Anderlecht moet vrezen dat het de play-offs misloopt. De ploeg van Rutten moet bij de eerste zes eindigen, maar AA Gent kan zondag bij een thuiszege op Royal Excel Moeskroen de zesde plaats in handen nemen met drie punten voorsprong op Anderlecht.