Platje houdt Telstar in spoor topdrie Jupiler League

Almere City FC heeft de opmars van Telstar geen halt kunnen toeroepen. FC Volendam verloor na een doelpuntrijke openingsfase bij MVV Maastricht.

Telstar – Almere City FC 4-0
Telstar heeft met de vierde overwinning op rij de aansluiting gehouden met de belangrijkste gegadigden voor promotie. De formatie van trainer Mike Snoei was dit keer te sterk voor Almere City FC. Na ruim een half uur was de solide basis gelegd voor het succes. Melvin Platje en Andrija Novakovich brachten De Witte Leeuwen in een comfortabele situatie, die na ruim een uur was verbeterd nadat Platje op aangeven van Novakovich de 3-0 had gemaakt. Het slotakkoord was er voor Mohammed Osman, die een strafschop na een overtreding op de middenvelder zelf benutte: 4-0.

Telstar is door de afgetekende zege in punten (20) gelijk gekomen met nummer drie Fortuna Sittard, dat vier punten achterstand heeft op nummer twee NEC. Jong Ajax, dat vrijdag beslag legde op de eerste periodetitel, is koploper met zes punten meer dan Telstar.

MVV Maastricht – FC Volendam 2-1
FC Volendam maakte het afgelopen donderdag PSV meer dan lastig in de strijd om de KNVB-beker. Ondanks de uitschakeling had de hekkensluiter in de Jupiler League vertrouwen gewonnen. Dat goede gevoel had in De Geusselt zondag na drie minuten een eerste tik te pakken. Dogan Golpek opende namens MVV de score. Drie minuten later volgde het antwoord van Volendam via Nick Doodeman. Maar weer twee minuten later herstelde de Limburgse gastheer de voordelige marge. Alessandro Ciranni maakte met een vrije trap het verschil. Het bleek genoeg voor de overwinning voor MVV, dat na vier nederlagen en twee remises weer eens won.