Kunststukje Van Ginkel behoedt pover PSV voor bekerblamage

Reacties

PSV heeft donderdag met veel moeite de achtste finales van de strijd om de KNVB-beker bereikt. De koploper van de Eredivisie maakte weinig indruk tegen FC Volendam, de hekkensluiter van de Jupiler League. Invaller Marco van Ginkel brak pas in de verlenging de ban met een zeer fraai doelpunt, waarna PSV uitliep naar 0-2.

Kunststukje Van Ginkel behoedt pover PSV voor bekerblamage

Omdat Van Ginkel op de bank begon, droeg Luuk de Jong de aanvoerdersband bij PSV. Albert Gudmundsson kreeg voor het eerst een basisplek van Phillip Cocu in de hoofdmacht. Ook Adam Maher, die in de vorige ronde uitblonk tegen SDC Putten, stond aan de aftrap.

PSV zag in de openingsfase het meest van de bal, maar deed daar weinig mee. Nadat De Jong net tekortkwam bij een scherpe voorzet van Hirving Lozano, kwam de thuisploeg meer en meer in de wedstrijd. Dat leverde voor Volendam de grootste mogelijkheid van de eerste helft op. Een voorzet van Gijs Smal zeilde over de matig gepositioneerde Nicolas Isimat-Mirin heen, waarna Nick Doodeman over kopte. PSV stelde daar nog voor de pauze twee schietkansen voor Adam Maher tegenover. Doelman Hobie Verhulst trad daarbij prima op.

Ook het tweede bedrijf bracht weinig spektakel. PSV teerde vooral op de ingevingen van Lozano, die twee keer kansrijk was na een individuele actie. Met nog een klein half uur op de klok schroefde PSV het tempo enigszins op, wat een aantal uitstekende kansen opleverde. Zo schoot Maher in zeer kansrijke positie ongecontroleerd naast en liet ook invaller Mauro Júnior een goede mogelijkheid onbenut. Volendam oogde vermoeid in de slotfase en gaf meer ruimte aan de bezoekers, waardoor Verhulst veel in actie moest komen. De keeper stopte een harde kopbal van De Jong met een fantastische reflex. Ook in de blessuretijd onderscheidde Verhulst zich door een van richting veranderd schot van Jorrit Hendrix uitstekend uit het doel te houden, waardoor de ploegen gingen verlengen.

Cocu greep voor aanvang van de verlenging in door de matig spelende Bart Ramselaar te vervangen door Van Ginkel. De invaller verzuimde in de 99ste minuut een goedlopende aanval te bekronen. In de tweede helft van de verlenging was de middenvelder wel succesvol, op spectaculaire wijze. Van Ginkel scoorde met een acrobatische omhaal, nadat De Jong een voorzet van Joshua Brenet met het hoofd teruglegde.

De doelpuntenmaker was kort daarop betrokken bij een opvallend akkefietje, waarbij de PSV'er woest reageerde op Volendammer Dylan Mertens omdat die op zijn been stond. De videoscheidsrechter gaf Van Ginkel gelijk en besloot dat Mertens moest inrukken. In extremis kreeg ook Lozano waar hij al het hele duel op aasde door de bal binnen te schuiven na een knappe versnelling.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'PSV achterin steeds stabieler, Zoet keept geweldig dit seizoen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.