Planus bezorgt Bordeaux overwinning op Le Mans

Girondins Bordeaux heeft thuis een moeizame 3-2 overwinning geboekt op Le Mans, waardoor het koploper blijft. Marc Planus kroonde zich een kwartier voor tijd tot matchwinner.

Na balverlies van Mathieu Chalmé zette Anthony Le Tallec op aangeven van Ludovic Baal de bezoekers in de 24ste minuut op voorsprong. Marouane Chamakh en Yoann Gourcuff (foto) zorgden er echter voor dat Bordeaux met een voorsprong ging rusten.

Opnieuw Le Tallec zette beide ploegen na tien minuten in de tweede helft weer op gelijke hoogte, waarna Bordeaux op weg leek naar duur puntenverlies. In de 76ste minuut schoot Gourcuff echter op de paal en de rebound werd binnengeschoten door Planus.

Door de overwinning heeft Bordeaux met nog twee wedstrijden te gaan drie punten voorsprong op Olympique Marseille, dat zondag thuis speelt tegen Olympique Lyon. Le Mans blijft vijftiende in de Ligue 1 en is nog altijd niet zeker van handhaving.